Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nın Yolu Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nın Yolu Tamamlandı

Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nın yolunun yapım çalışmaları tamamlandı.

14.07.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nın yolunun yapım çalışmaları tamamlandı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nda incelemelerde bulundu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında Başer'e bilgi verdi.

Burada konuşan Başer, parkın Yozgat'ın ve bölgenin göz bebeği olduğunu söyledi.

Başer, AK Parti hükümetinin parkta hummalı bir çalışma başlattığını belirterek, "Öncelikle günübirlik bir piknik alanı yapıldı. Ardından Fatih Tabiat Parkı vatandaşımızın hizmetine sunuldu. Yapılan çalışmalar burada tamamlanmamıştır. Burada daha birçok çalışma yürütülecek, yeni projeler olacak" diye konuştu.

Cihan Eğilmez de Yozgat Çamlığı Milli Parkı içerisinde 4,3 kilometre uzunluğunda, bazı yerlerde 8,5 metre genişliğinde yolun küptaşla döşendiğini belirterek, çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Proje içerisinde otoparklar, taş duvar, drenaj hatları ve günübirlik kullanım alanlarının bulunduğunu belirten Eğilmez, şunları kaydetti:

"Fatih Tabiat Parkımız Yozgat halkının park ihtiyacını karşılayacak. Burası geniş bir alanı kapsıyor. Yaklaşık 6 hektarlık Fatih Tabiat Parkı'nda 180 kamelya, yanında piknik mangal üniteleri, yürüyüş yolları, spor tesisi, içme suyu, 2 tuvalet, çocuk parkları ve yağmur sığınakları yer alıyor."

Yolun ve Fatih Tabiat Parkı'nın maliyetinin 4 milyon 300 bin lira olduğunu kaydeden Eğilmez, "Yozgat Çamlığı Milli Parkı yolu tamamlandı. Fakat kurum olarak henüz teslim almadık. Burası bir yıl sonra teslim alınacak ve bir yıl içerisinde yolda oluşabilecek hatalar ve bozulmalar müteahhit firma tarafından düzeltilecek" dedi.

Müteahhit firmanın yetkilisi Muzaffer Oruç da güzel bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Yolun biran önce tamamlanması için gece gündüz, soğuk sıcak demeden çalıştık. Verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bize yol yapımında her zaman destek olan, çıkan problemleri kısa sürede çözen Milletvekilimiz Yusuf Başer'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nın Yolu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement