Yozgat'ta Kan Bağışçıları Adına 10 Bin Fidan Dikildi - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Kan Bağışçıları Adına 10 Bin Fidan Dikildi

Türk Kızılayı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının yürüttüğü "Bir Kan Bir Fidan Projesi" kapsamında 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.

28.10.2014 15:36

Türk Kızılayı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının yürüttüğü "Bir Kan Bir Fidan Projesi" kapsamında 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Yerleşkesi'nde düzenlenen fidan dikim töreninde konuşan Yozgat Kızılay Kan Bağış Merkezi sorumlusu Dr. Selçuk Cansız, bu yıl 9 bin 600 ünite kan topladıklarını, bu vesileyle proje kapsamında 10 bin fidan dikildiğini bildirdi.

Proje sayesinde kan bağışı yapan kişinin hem üç can kurtarmış olacağını hem de bir fidan dikimine vesile olacağını ifade eden Cansız, gönüllü ve güvenli kan bağışlarıyla ülkenin kan ihtiyacını karşılayan Türk Kızılayı'na bağışlanan kanların yalnızca hasta ve yaralılara değil, doğaya da can vereceğini kaydetti.

Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara da Bozok Üniversitesi ile 2012 yılında yapılan protokol gereği üniversite yerleşkesindeki 220 hektarlık alanda fidan dikim çalışmalarına başlandığını aktardı.

Ağaçlandırma sahasına mavi ladin, sedir, karaçam, badem ve meyve fidanları dikildiğini belirten Kara, "Üniversite yerleşkesi, 5-10 yıl içinde orman havasına bürünecek, üniversitenin çevre görüntüsü daha güzel olacak. Bu noktada Orman Bölge Müdürlüğü olarak Bozok Üniversitesine her türlü katkıyı ve hizmeti vermeye hazırız" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar ise üniversitenin yeşillendirme çalışmalarının devam ettiğini, Başbakanlığın başlattığı "5 Milyon Öğrenciye 5 Milyon Fidan Projesi" kapsamında 300 binin üzerinde fidanın toprakla buluşturulacağını anlattı.

Konuşmaların ardından kan bağışçıları adına üniversite yerleşkesine katılımcılar tarafından fidanlar dikildi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Kan Bağışçıları Adına 10 Bin Fidan Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement