Yüce Divan (2): Soruşturmada Elde Edilen Deliller Hukuka Uygun Bulunmadı - Son Dakika
Güncel

Yüce Divan (2): Soruşturmada Elde Edilen Deliller Hukuka Uygun Bulunmadı

Yüce Divan (2): Soruşturmada Elde Edilen Deliller Hukuka Uygun Bulunmadı

Yüce Divan sıfatıyla toplanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay 6 Yüce Divan sıfatıyla toplanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay 6.Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan'ın rüşvet alma suçundan beraatına karar verdi.

19.12.2012 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüce Divan sıfatıyla toplanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay 6 Yüce Divan sıfatıyla toplanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan'ın rüşvet alma suçundan beraatına karar verdi. Aralarında İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da bulunduğu 15 kişi de beraat etti. Anayasa Mahkemesi heyeti, soruşturma evresinde elde edilen delillerden bir kısmını hukuka uygun bulmadı.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ile CNR Fuarcılık arasındaki kira davasının sonucunu Yargıtay aşamasında etkilemek için rüşvet verdiği iddia edilen aralarında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da bulunduğu kişiler hakkında Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Hasan Erdoğan hakkındaki soruşturma ise suç tarihinde görevi başında bulunması nedeniyle Yargıtayca yürütüldü. Yargıtay Başkanlar Kurulu, Erdoğan'ın Yüce Divan'da yargılanmasına karar verdi. Yüce Divan sıfatıyla toplanan Anayasa Mahkemesi, tarihinde ilk kez bir yüksek yargı mensubunu yargıladı. Ceza davası prosedürü izlenen davanın bugünkü karar duruşmasında Erdoğan, son sözünde, "Ülkemizin bir hukuk devleti olduğuna inanıyorum. Bunun en önemli göstergesi yüce mahkemenin varlığı. İsnat olunan fiili işlemedim. Önceki beyanlarımı tekrar ediyorum. Fiil yokluğu nedeniyle beraatıma karar verilmesini saygılarımla arz ediyorum" dedi. Murat Yalçıntaş ise "Ben yanlış bir şey yapmadım. Takdir yüce mahkemenin" diye konuşurken tüm sanıklar son sözlerinde beraat talebinde bulundu. Yüce Divan heyeti, son sözlerin alınması sonrasında kararı açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.

-RÜŞVET İDDİALARINA KARŞIOYLU BERAAT-

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, verilen aranın ardından 15 sanık hakkındaki kararı okudu. Kılıç, rüşvet almakla suçlanan Erdoğan beraat ettiğini açıkladı. Aralarında İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da bulunduğu ve rüşvet vermekle suçlanan sanıklar, Necdet Okçu, Yavuz Çay, Hüseyin Uysal, Süleyman Balcı, Abdullah Pehlivan, Resul Dalkıran, İlhan Balcı, Serkan Tığlıoğlu, Çamur Ali Kopuz, Baki Bedir, Abdullah Çınar, İlhan Parseker, Murat Akbaş ve Orkun Osman Bilgivar'ın da beraatlarına karar verildi. Kararın ayrıntıları ve dayanaklarının gerekçeli kararda açıklanacağını belirten Kılıç, hakkında rüşvet suçundan dolayı cezalandırılmaları istemiyle açılan kamu davasında, soruşturma evresinde elde edilen delillerden bir kısmının hukuka uygun olmaması, diğer delillerin ise sanıkların üzerlerine atılı rüşvet suçundan mahkümiyetlerine yeterli bulunmaması nedeniyle CMK'nın 223/2-e bendi gereğince ayrı ayrı beraatlarına karar verildiğini bildirdi. Kılıç, kendisi ile üyeler Recep Kömürcü, Nuri Necipoğlu ve Hicabi Dursun'un sanıklar Süleyman Balcı, Resul Dalkıran, Necdet Okcu ve Hasan Erdoğan'ın rüşvet suçundan mahkümiyetlerine karar verilmesi yönünde karşı oy kullandığını belirtti. Kılıç, üye Recep Kömürcü'nün ayrıca sanık Murat Yalçıntaş'ın da rüşvet suçundan mahkümiyetine karar verilmesi yönünde karşı oy kullandığını da açıkladı. Kılıç, sanıkların gözaltında ve tutuklulukta geçirdikleri sürelere ilişkin yasada belirtilen süreler içinde ağır ceza mahkemelerinde tazminat isteminde bulunabileceklerini bildirdi. (ANKA/SON)

(YE/ORH) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yüce Divan (2): Soruşturmada Elde Edilen Deliller Hukuka Uygun Bulunmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement