Yüksekova İçin Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Yüksekova İçin Basın Açıklaması

Van Demokrasi Platformu, Yüksekova'da yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması düzenledi.

10.12.2013 17:10  Güncelleme: 09:05

Van Demokrasi Platformu, Yüksekova'da yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması düzenledi.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Feki Teyran Parkın da Van Demokrasi Platformu adına düzenlenen basın açıklamasını, Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Dönem Sözcüsü Mehmet Aydın okudu.

Aydın, Yüksekova'da yaşanan olayların aydınlatılmasının barış sürecinin başarıya ulaşması için zorunlu olduğunu belirterek, "Burada en büyük sorumluluk hükümete düşmektedir. Kürt sorununun barış ve diyalog yoluyla çözümüne zarar verecek her tür uygulama ve provakasyonlara son verilmelidir" diye konuştu.

Açıklamaya katılan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise barışı ve demokrasiyi isteyenlerin alanlarda olması ve demokratik mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

ÜÇER, ŞÖYLE KONUŞTU :

"Bunun için hükümetin, devletin güçlerinin baskılanmasını sağlayacak, bu cinayetleri açığa çıkaracak ve zanlıların kamu vicdanını rahatlatacak bir ceza almasını sağlayacak mekanizmayı işletmesi gerekir. O zaman hükümetin barışta samimi olduğunu düşünebiliriz. Bu konuda hem fikir olmamız ve bu doğrultuda hareket etmemiz gerekiyor. Gün geçtikçe bu duyarlılıkla eylemliklerimizi artırmamız lazım. Barışı ve demokrasiyi isteyenler alanlarda olmalı. Demokratik mücadele yükseltilmeli. Türkiye'de barışın gerçekleşmesi ve bu cinayetin durması için ezilenlerin birleşerek demokrasi, özgürlük, insan hakları mücadelesini yükseltmesi gerekiyor. Umuyoruz ki ülkemizde özgürlük ve barış kazansın."

Grup açıklamanın ardından oturma eylemi yapıp dağıldı.

 

Yüksekova İçin Basın Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekova İçin Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement