Yunan Eğitimcilerden Milli Eğitim Müdürü Gül'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Yunan Eğitimcilerden Milli Eğitim Müdürü Gül'e Ziyaret

Yunan Eğitimcilerden Milli Eğitim Müdürü Gül\'e Ziyaret

Avrupa Birliği Erken Okul Terklerinin Önlenmesi Projesi kapsamında Mersin’e gelen Yunanistan’ın Kavala kenti Eğitim Müdürü Georgios Cheristanidis ve Yunan eğitimciler, Mersin İl Milli Eğitim müdürü Hasan Gül’ü ziyaret etti.

23.06.2014 15:09

Avrupa Birliği Erken Okul Terklerinin Önlenmesi Projesi kapsamında Mersin'e gelen Yunanistan'ın Kavala kenti Eğitim Müdürü Georgios Cheristanidis ve Yunan eğitimciler, Mersin İl Milli Eğitim müdürü Hasan Gül'ü ziyaret etti.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kavala Eğitim Müdürlüğü'nün, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı Comenius Bölgesel Ortaklıklar Programı Erken Okul Terklerinin Önlenmesi Projesi çerçevesinde Mersin'de incelemelerde bulunan Yunan eğitimciler, İl milli Eğitim Müdürü Gül'den de eğitim sistemine ilişkin bilgi aldılar. Kavala Eğitim Müdürü Cheristanidis ve beraberindekilere, Mersin'in eğitim altyapısı, projeler ve kaydedilen başarılar hakkında bilgiler veren Gül, Türkiye genelinde uygulanan ve Mersin özelinde de başarılı bir şekilde uygulanmaya devam edilen FATİH Projesi'ni anlattı. Gül, bilgi ve iletişim teknolojilerinin eğitim sürecinin temel araçlarından biri olacağını belirterek, proje ile öğretmen ve öğrencilerin bu teknolojileri etkin olarak kullanmalarının amaçlandığını kaydetti.

Kavala Eğitim Müdürü Cheristanidis ise anlatılan bilgilerin kendileri için çok önemli ve yeni olduğunu ifade ederek, teknoloji kullanımında Türkiye'nin yaptığı atılımlardan bir eğitimci olarak duyduğu hayranlığı dile getirdi. Kapsamlı bir proje yürütüldüğünü belirten Cheristanidis, öğretmen ve öğrencilerin çok şanslı olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi.

FATİH Projesinin uygulanması ile ilgili yabancı eğitimcilerin sorularını yanıtlayan Gül, daha sonra konuklarla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan uzaktan eğitim merkezine geçerek, konuklarına merkeze ilişkin de bilgi verdi. Ortak bir kültür ve tarih zenginliği olan iki ülkenin böyle projelerle dostluklarını daha da pekiştireceklerini ifade eden Gül, ziyaretin sonunda misafirlerine hediyeler verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunan Eğitimcilerden Milli Eğitim Müdürü Gül'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement