Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Aydın'daki kar yağışı Çine, Karacasu, Koçarlı ve Söke'de ilçelerinde hayatı olumsuz yönde etkiledi.

06.01.2015 16:39

Aydın'da etkili olan kar yağışı Çine ilçesinde bir çok mahallenin yolu kapanırken Karacasu'da eğitime 1 günlük ara verildiği bildirildi.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı sonucu rakımı yüksek olan mahallelerde kar kalınlığının 20-30 santime kadar ulaştığı belirtildi.

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Çine'nin İbrahimkavağı ve Soğukoluk mahallelerinin yollarının kapandığı öğrenildi.

Karacasu'da ise sabah okula giden öğrenciler okulun tatil olması nedeniyle evlerine geri döndü. Eğitime 1 günlük ara verildiği belirtildi.

Koçarlı ilçesinde ise 12 mahalleye olumsuz hava şartları nedeniyle elektrik verilmezken, Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri yollarda tedbir amaçlı çalışmalar yaptı.

Bu arada Uşak'tan Koçarlı'nın mahallerine saman taşıyan kamyonun yağıştan dolayı yolda kaldı.

Kar yağışı nedeniyle yörenin geçim kaynağı olan bazı çam ağaçlarının dalları kırılırken, kırılan çam ağaçlarının yolları kapatması sürücülere zor anlar yaşattı. Sürücüler yola düşen çam ağaçlarını kaldırarak yolu ulaşıma açtı.

Söke'de kapanan mahalle yolları ise belediye ekipleri tarafından açıldı.

Çavdar-Demirçay Mahallesi arasında kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştiren yol ekipleri, Koçarlı Kızılcabölük Mahallesi'nde de yoğun kar yağışı nedeniyle tıkanan yol güzergahını temizledi.

Söke'de tıkanan mahalle yollarında da  çalışma gerçekleştirdi.

Söke'nin en yüksek bölgesi olan Çavdar-Demirçay Mahallesi arasında kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştiren yol ekipleri, Koçarlı Kızılcabölük Mahallesi'nde de yoğun kar yağışı nedeniyle tıkanan yol güzergahında yoğun bir çalışma yaptı.

Bu arada yıllardır kar görmeyen bazı vatandaşlar poşetlere kar doldurarak evlerine götürdü görüldü.

Bir çok vatandaş da evlerinin önünde kardan adam yaparak karın keyfini yaşadı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement