Zafer Çağlayan'ın Oylamasında AK Parti En Az 27 Fire Verdi - Son Dakika
Güncel

Zafer Çağlayan'ın Oylamasında AK Parti En Az 27 Fire Verdi

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesini içeren önerge TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi. Oylamada AK Parti en az 27 fire verdi.

20.01.2015 22:17  Güncelleme: 01:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski dört bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesine ilişkin Meclis'te ilk oylama Zafer Çağlayan'la ilgili yapıldı. Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesini içeren önerge TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi. Oylamada AK Parti en az 27 fire verdi.

242 KABUL, 264 RED

TBMM'de yapılan oylamada 517 oy kullanıldı. Sandıktan 242 kabul oyu, 264 red oyu, 7 çekimser, 1 boş ve 3 geçersiz oy çıktı.

AK PARTİ'DE EN AZ 23 FİRE

Muhalefetin bağımsızlar dahil olmak üzere Meclis'te toplam 223 sandalyesi bulunuyor. 242 kabul oyu olduğuna göre AK Parti'nin fire sayısı 19 olarak gözüküyor. Ancak, CHP'den Tolga Çandar, MHP'den Enver Erdem, HDP'den dört milletvekili mazeret belirterek oylamaya gelmedi. Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan ile bir bağımsız milletvekilinin de oylamaya katılmadığı belirtildi. Yani muhalefet bloğundan oylmaya katılmayan toplam milletvekili sayısı 8 olarak hesaplandı. Böylece AK Parti'nin fire sayısı 27'ye çıkmış oldu.

GEÇERSİZ, ÇEKİMSER VE BOŞ OYLARLA FİRE 38'E ÇIKIYOR

Oylamada 7 çekimser, 1 boş ve 3 de geçersiz oy kullanıldı. Eğer bu oylarında AK Partili vekiller tarafından verildiği düşünülürse fire sayısı 38'e yükseliyor. Dolayısıyla ortaya çıkan sonuçlara göre AK Parti'nin net olarak en az 27 fire verdiği ortaya çıkıyor. 11 vekilin de red oyu vermeyi istemedikleri görülüyor.

8 AK PARTİLİ KATILMAMIŞTI

Meclis'te toplam milletvekili sayısı 535, oylamaya katılan vekil sayısı ise 517. Yani 18 milletvekili Genel Kurul'daki oylamaya katılmadı. Bunun 8'inin muhalefet cephesinden olduğu belirtiliyor. Bu hesaba göre de oylamaya katılmayan 10 AK Parti milletvekili bulunuyor.

"HÜKÜMET ASLINDA DÜŞMÜŞTÜR"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ise kulislerde "Bu fire rakamı hükümete güvensizlik anlamına gelir; hükümet aslında düşmüştür" dediği öğrenildi.

Zafer Çağlayan\'ın Oylamasında AK Parti En Az 27 Fire Verdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Zafer Çağlayan'ın Oylamasında AK Parti En Az 27 Fire Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • ASD: TÜRKİYEDE NEKADAR AKPLİ VARSA İÇLERİNDEN SADECE 23 TANESİ İNSAN DEMEKKİ 56 17 Yanıtla
  • 2023: Olsun chp ve mhp ye parmagımız yeter bizim yaşasın akp 13 49 Yanıtla
  • Aybars : Allahsız kitapsızlar!!..bakalım öbür alemde de kıvırabilecekmisiniz.. 32 5 Yanıtla
  • osmanlı ayaklandı: HAAA AK PARTİLİLER MÜSLÜMAN DEĞİLDE SİZSİNİZ ÖYLEMİ HAHAHAHA ULAN PEYGAMBER EFENDİMİZE HAKARET EDENLERİ DESTEKLEYENLER SİZ DEĞİLMİSİNİZ. NEDEN SOKAKLARA ÇIKIP CUMHURİYET GAZETESİNİZ KINAMADINIZ . NEDEN KE MAL KILIÇDARI KINAMADINIZ SİZİN KONUŞMAYA BİLE HAKKINIZ YOK . ÜLKEYİ UÇURUMA GÖTÜRMEYE ÇALIŞTINIZ . O BENİM CUMHURBAŞKANIM O DÜNYA LİDERİ KISKANÇLIKTAN ÖLECEKSİNİZ. ÇEKİN O PİS ELLERİNİZİ ÜLKEMİZDEN . . . . . . TÜRKİYE'Yİ SEVET AK PARTİYİ SEVER. . . . . . . . 8 26 Yanıtla
  • Haçhi: İyi uykular Türkiye 27 2 Yanıtla
  • Yurtsever demokrat : ben bir insanlık suçu olarak görüyor AKP hırsız vicdansız umursamaz sivil faşist diktatör Müslüman lık la ilgisi olmayan inanç sömürüsü her şey var bunlarda ama bizim halk hakediyor size az bile 27 0 Yanıtla
  • osmanlı ayaklandı: ÇATLASANIZDA PATLASANIZDA BU ÜLKENİN PATRONU RECEP TAYYİP ERDOĞAN <3 <3 <3 8 19 Yanıtla
  • Dmt: Midem bulanıyor sizleri görmekten 24 2 Yanıtla
  • BATMANLI MEHMET: Her zaman Akpyi iktidar görmek istiyorum İnşallah Türkiyeyi alacağımız Türkiyenin ismini değiştireceğimiz günler yakındır. 2015 yada en gec 2016'da Öcalan çıkacak Bu kesin artık, Kürtcede resmi dil olacak buda kesin, Türkiyenin ismide ya Federal Cumhuriyet olacak ya başka Türk kelimesi kalkacak buda kesin, Anayasadan Türk kelimeside kalkacak buda kesin biz Akp sayesinde gerçekten herşeye kavuştuk. Rahatcana pkk bayraklarınla dolaşıyoruz karışan bile yok iyiki Akp var iyiki Hdp var. 3 18 Yanıtla
  • Ayyıldız: 23 Allah korkulu olan çıktı Allah hepinizin evlerini baslarıma yıksın acıncak halde olun haramzedeler .amin 17 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement