Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası

Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası

Erdek ilçesindeki yarışmaya katılanlar, koylarda zıpkınla balık avlayıp birinciliği kazanmaya çalıştı Şampiyonada ilk kez bu yıl kadın sporcular mücadele etti.

12.07.2014 16:53

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca düzenlenen ve Erdek ilçesinde dün başlayan "Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası"na ilk kez kadın sporcular katıldı.

Şampiyonada, 16 kulüpten 64 sporcu, hakemler ve federasyon yöneticileri gözetiminde Narlı-İlhanlar mahalleleri arasındaki Alkoz Adası çevresinden suya atladı.

Sporcular, derinliği 3 ila 40 metre arasındaki koylarda yaklaşık 6 saat avlandıktan sonra tartı işlemlerine geçildi.

Organizasyon kapsamında ilk kez kadın sporcular da yarıştı. Ferdi olarak mücadele eden iki sporcu, erkek rakiplerini geçmeye çalıştı.

Federasyon Asbaşkanı Şahin Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zıpkınla balık avcılığı sporuna ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Bu sporla insanların etik kurallar çerçevesinde avlanmasını sağladıklarını anlatan Özen, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıllarda Avrupa Şampiyonası'nda 4'üncülük elde ettik. Bundan sonraki hedefimiz ise altın madalya almak. Erdek'teki yarışma sonunda ilk 8'e girecek sporcular, milli takım kampına davet edilecek. Seçilen sporcular ise milli takıma alınarak ekim ayında Peru'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Buraya Avrupa'daki tüm ülkeler katılıyor. Ülkemizi yurt dışında bu tür yarışmalarda onur ve başarıyla temsil etmekteyiz."

Özen, Peru'daki şampiyona öncesi hazırlık kampının da Erdek'te yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement