Zirveyi Korumak Daha Zor" - Son Dakika
Spor

Zirveyi Korumak Daha Zor"

Zirveyi Korumak Daha Zor"

Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu Avrupa şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu ile Sakarya'da devam ediyor.

22.01.2016 18:42

Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu Avrupa şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu ile Sakarya'da devam ediyor.

Sofuoğlu, "Bu kış günlerinde bizim için kuru hava bulmak zor. Yıllardan beri kazandığım tecrübeye göre en güzel antrenman, parkurda yapılan antrenmandır. Bu açıdan şanslıyız. Akyazı'da kendi parkurumuz var. 2016 için hazırlıklarımı yapıyorum" dedi.

Çalışmalara Avrupa şampiyonu arkadaşı Toprak Razgatlıoğlu'nun da katıldığını söyleyen Sofuoğlu, "İki kişi antrenman yapmak büyük avantaj. Toprak da benimle yarışacak seviyeye geldi. Birlikte yaptığımız antrenmanlar hem benim açımdan hem de onun açısından faydalı. Hava soğuk ama İngiltere'deki yarışlarda çok soğuk hava şartlarında yarışıyoruz. Kendimizi o tür parkurlara hazırlama açısından bu da avantaj" diye konuştu.

"Şampiyonluğu korumak daha zor"

İspanya'da resmi testlerin yapılacağını söyleyen Kenan Sofuoğlu, daha sonra sezon yarışları için Avustralya'ya gideceğini açıkladı.

Sofuoğlu, "İnşallah bir aksilik yaşamayız. Son resmi testim de güzel geçer ve tam anlamıyla yüzde yüz olarak 2016 sezonuna hazırız diyebiliriz. 2015 yılının şampiyonu olarak 2016'nın şampiyonluğunun peşinde koşacağım. Şampiyonluğu korumak şampiyonluğa ulaşmaktan daha zordur. Artık hedef oluyorsunuz. Zor bir sezon olacağını tahmin ediyorum. Kolay kolay şampiyon olurum diye kesinlikle hiç düşünmedim. İnşallah şampiyon olabilirim ama ne kadar zor olduğunun da bilincindeyim. 2015'ten daha zor olacak. Çünkü bu sezon hedefte biz olacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Zirveyi Korumak Daha Zor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement