Zonguldak'ta Çocuk İzlem Merkezi Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Çocuk İzlem Merkezi Kurulacak

Zonguldak\'ta Çocuk İzlem Merkezi Kurulacak

Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde, çocuk istismarının önlenmesi ve istismara uğrayan çocuklara bilinçli ve etkin bir şekilde müdahale edilmesi için Çocuk İzlem Merkezi kurulacak.

26.11.2015 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde, çocuk istismarının önlenmesi ve istismara uğrayan çocuklara bilinçli ve etkin bir şekilde müdahale edilmesi için Çocuk İzlem Merkezi kurulacak.

Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Özkan Gün, basın toplantısı düzenleyerek göreve geldikleri 10 ay içinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dr. Mustafa Özkan Gün, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü Çocuk İzlem Merkezi projesinin 20 ilde gerçekleştirdiğini söyledi. Söz konusu merkezin Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde kurulması çalışmalarına başlandığını belirten Dr. Mustafa Özkan Gün, şöyle konuştu:

"Çocuk İzlem Merkezi ile cinsel istismara maruz kalan çocuğun ifadesi, uzmanlar eşliğinde, herhangi bir yenilemeye ihtiyaç duyulmada avukat ve savcının da bulunduğu aynalı odada kayıt altına alınacak. Burada emniyetten, savcılıktan ilgililer tek tek ifade almayacaklar. Başka bir odada ancak kameradan onları duyabilecek, çocuk onları görmeyecek. Çocuklarla sosyal hizmet uzmanı ve psikologlar görüşecek. Böylece, tacize uğrayan çocuk merkezden çıkarılmadan gerekli muayenesinin yapılması sağlanacak ve sonraki süreçte daha fazla psikolojik olarak etkilenmesinin önüne geçilecek." - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Çocuk İzlem Merkezi Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement