Zorlu Center Otizm İçin Mavi Işık Yakıyor… - Son Dakika
Güncel

Zorlu Center Otizm İçin Mavi Işık Yakıyor…

Zorlu Center Otizm İçin Mavi Işık Yakıyor…

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'ne dikkat çekmek ve kamuoyunda bilinirlik yaratmak amacıyla başlatılan ve kısa sürede tüm dünyada ilgi gören Mavi Işık Yak! kampanyasına bu sene Zorlu Center da destek veriyor.

01.04.2016 15:36  Güncelleme: 15:43

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde, otizm hakkında farkındalık yaratmak ve kamuoyunda bilinirlik yaratmak amacıyla ABD'de Autism Speaks tarafından başlatılan Mavi Işık Yak! kampanyasına bu sene Zorlu Center da destek veriyor.

Mavi Işık Yak! kampanyasının (Light It Up Blue) Türkiye'deki temsilcisi olan Tohum Otizm Vakfı'nın çağrısı ile 2014 yılında başlayan etkinlikler kapsamında İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Kadıköy Boğa Heykeli başta olmak üzere pek çok bina otizmin rengi olan mavi ışıkla aydınlatılıyor.

Bu kapsamda Türkiye'ye ve İstanbul'a değer katan sosyal sorumluluk projelerine imza atan İstanbul'un cazibe merkezi Zorlu Center da otizm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen Mavi Işık Yak! kampanyası kapsamında 2 Nisan akşamı maviye bürünecek.

Tohum Otizm Derneği tarafından bu sene 3'üncü kez düzenlenen ve bir kez daha Mavi Işık Yak! sloganıyla bir araya gelen tüm kampanya gönüllüleri; mavi kıyafetler giyerek kampanyaya destek verecekler, sosyal medya hesapları üzerinden otizmle ilgili mesajlar vererek, otizm hastalarının yanında olduklarını ifade edecekler.

Basın için bilgi notu: Günümüzde her 68 çocuktan biri otizm riski ile doğuyor. Ülkemizde 0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352.000 otizmli çocuk bulunuyor. Mavi Işık Yak etkinlikleri çerçevesinde, tüm dünyada otizmli çocuklar için tam zamanlı eğitim hakkı, sağlık ve sosyal güvenceleri, istihdam ve iyi bir gelecek talepleri hakkında farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Geçtiğimiz yıl Boğaziçi köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kadıköy Boğa Heykeli, Sabancı Center, TOBB, Garanti Bankası, Lüleburgaz Sokullu Külliyesi mavi ışıkla aydınlatıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zorlu Center Otizm İçin Mavi Işık Yakıyor… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement