Günay: Diziler Türkiye'nin Tanıtımına Önemli Katkı Yapıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Günay: Diziler Türkiye'nin Tanıtımına Önemli Katkı Yapıyor

Günay: Diziler Türkiye\'nin Tanıtımına Önemli Katkı Yapıyor

İsa Yıldıran - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk dizilerinin dünyanın dört bir yanında Türkiye'nin tanıtımına önemli katkı yaptığını söyledi.

25.02.2012 11:30

İsa Yıldıran - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk dizilerinin dünyanın dört bir yanında Türkiye'nin tanıtımına önemli katkı yaptığını söyledi.

Günay, Kazakistan'ın başkenti Astana'da, A.A'ya yaptığı açıklamada, Türk dizilerinin senaryolarına yöneltilen eleştirilerle ilgili olarak, "Türk dizileri dünyanın dört bir yanında Türkiye'nin tanıtımına önemli katkı yapıyor. Tarihi dizilerle ilgili eleştiri yaparken, bunların sonuçta bir dizi olduğunu ve kurguya dayalı yapıldığını unutmamak gerekiyor" dedi.

Türk dizilerinin artık tüm dünyanın dikkatini çektiğini ve birçok ülkede bu dizilerin yüksek reytinglerle izlendiğini anlatan Bakan Günay, yapılan çekimlerde de Türkiye'nin değişik yörelerinin tanıtımına yer verildiğini, bu çabanın takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

Eurovision şarkı yarışmaları ve seçilen şarkıların Türk kültürünü yeterince yansıtmadığı yönündeki eleştirilere ise Bakan Günay, "Eurovision şarkı yarışmalarında Türkiye'yi temsil edecek şarkıların seçimi bizim dışımızda gerçekleştiriliyor. Bakanlık olarak bizim bu konuda bir şey söylememiz mümkün değil. Ancak, geçmişte Türk kültüründen örneklere yer verilen şarkılarla büyük başarılar elde edildiğini biliyoruz. Bundan sonra da kendi kültürümüzden motiflerin bulunduğu şarkılarla başarı elde edeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Eğitimde 4+4+4 formülüyle ilgili olarak da Bakan Günay, "Hükümet olarak böyle bir çalışma henüz başlamış değil. Başka bir bakanlığın yaptığı çalışma ile ilgili olarak da şimdiden benim bir şey söylemem doğru olmaz" değerlendirmesinde bulundu. - ASTANA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Günay: Diziler Türkiye'nin Tanıtımına Önemli Katkı Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement