İş Sanat'a Nisan Ayında Sanatçı Yağmuru - Son Dakika
Kültür Sanat

İş Sanat'a Nisan Ayında Sanatçı Yağmuru

İş Sanat\'a Nisan Ayında Sanatçı Yağmuru

Nisan ayı İş Sanat'ta gerçekleşecek etkinliklerle daha canlı geçecek.

25.03.2013 10:11

Baharın gelişi ile birlikte canlanan İstanbul'un kültür ve sanat hayatı, İş Sanat'ın nisan ayı programı ile daha da renkleniyor. İş Sanat'ta Bavyera Radyo Oda Orkestrası'nın eşlik edeceği klarnet virtüözü Martin Fröst konseri ile başlayacak olan nisan ayı programı caz dansın öncüsü Giordano Dance Chicago, Prag Filarmoni ve Lise de la Salle, Marinella ve Şevval Sam'la Kartpostallardaki İstanbul'un Musikisi gibi konserlerle devam edecek. Konser programlarının dışında dinleti ve çocuk etkinlikleriyle de dikkat çeken İş Sanat'ta Sabahattin Ali'den Hikâyeler dinletisi ile usta edebiyatçı ölümünün 65'inci yılında anılıyor. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ile Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti de nisan ayında minik sanatseverlerin merakla beklediği etkinlikler arasında.

Klasik müziğin en değerli isimleri İş Sanat'ta

Dünyanın en önemli orkestra ve topluluklarını sanatseverlerle buluşturan İş Sanat, nisan ayında farklı bir klasik müzik ziyafetine ev sahipliği yapıyor. Gerek çok yönlü yeteneği gerekse karizmatik kişiliğiyle İsveçli klarnet virtüözü Martin Fröst, 2 Nisan'da Radoslav Szulc yönetimindeki Bavyera Oda Orkestrası eşliğinde klasik müzik tutkunlarına olağanüstü bir konser deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Nisan ayının bir diğer klasik müzik konseri ise Çek Cumhuriyeti'nin önde gelen orkestralarından Prag Filarmoni. 12 Nisan'da düzenlenen gecede, orkestra genç ve yetenekli piyanist Lise de la Salle'e eşlik ediyor.

Cazın dans hali Giordano Dance Chicago ile İş Sanat'ta

Konser programlarıyla da sanatseverlerin gözdesi olan İş Sanat baharı dansın heyecanıyla karşılıyor. Dinamik performansları ve repertuarının çeşitliliği ile tüm dünyada seyircisini büyüleyen ve eleştirmenlerden büyük övgü alan Giordano Dance Chicago cazın dans haliyle İş Sanat sahnesinde dans tutkunlarıyla buluşuyor. Amerika'nın ünlü caz dans topluluğu Giordano Dance Chicago 5 – 6 Nisan'da iki muhteşem gösteriyle İş Sanat'ta.

İş Sanat'ta, Yunanistan'ın divası Marinella ile Ege rüzgârları esiyor

İş Sanat Dünya Müziği kuşağında Ege'nin karşı yakasından efsanevi bir sesi ağırlıyor. Dünya müziğinin en seçkin isimlerini sahnesinde ağırlayan İş Sanat, baharın gelmesiyle birlikte Ege'nin taze rüzgârlarını Marinella ile İstanbul'a taşıyor. New York Times'ın "büyüleyici ve etkileyici bir dünya sesi" olarak nitelendirdiği sanatçı, en güzel şarkılarını 18 Nisan'da İş Sanat'ta seyircisi için seslendirecek.

İş Sanat'ta Şevval Sam'la musiki ziyafeti

İş Sanat'taki İstanbul Musikisi konser serisi ile büyük beğeni ve yoğun ilgiyle karşılanan Şevval Sam, kartpostallardaki İstanbul'un musikisi ile 25 Nisan'da seyirci karşısında. Geçtiğimiz sezonlarda İstanbul Musikisi konser serisinde İş Sanat seyircisiyle buluşan Şevval Sam ve İncilâ Bertuğ, İstanbul'un kültürel ve estetik dokusu ile müziğini bu kez eski İstanbul kartpostalları ile anlatıyor.

Genç yıldızlar İş Sanat'ta parlıyor

İş Sanat, yetenekleriyle gelecek vaat eden genç müzisyenleri müzikseverlerle buluşturduğu Parlayan Yıldızlar serisinde genç bir yeteneği daha ağırlıyor. Serinin Nisan ayındaki konuğu kemanın küçük virtüözü Doğa Altınok. İlk ödülünü 4. Gülden Turalı Ulusal Keman Yarışması küçükler kategorisinde alan Doğa Altınok, 16 Nisan'da Millî Reasürans'ta Mozart, Kreisler, Novacek, Wieniawski, Bartok ve Rachmaninov'un eserlerinden oluşan bir repertuarla resital verecek.

İş Sanat, ölümünün 65'inci yılında Sabahattin Ali'yi anıyor

Türk edebiyatının önemli isimlerinden ve toplumcu gerçekçi edebiyatın ilk temsilcilerinden Sabahattin Ali'nin hikâyeleri İş Sanat'ta yeniden hayat buluyor. Seçkin konser programlarının yanı sıra şiir ve hikâye dinletileriyle de dikkat çeken İş Sanat 65'inci ölüm yıldönümünde Sabahattin Ali'yi anıyor. İzleyicileri, Sabahattin Ali'nin hüzünlü dünyasında bir yolculuğa götürecek olan Gece Kapladı Her Yeri adlı dinletide, hikâyeler ile şarkılar tematik bir akış içinde yer alıyor. Sabahattin Ali'nin Gece Kapladı Her Yeri dinletisi 8 Nisan Pazartesi akşamı İş Sanat'ta gerçekleşiyor.

İş Sanat minik sanatseverleri de unutmuyor

İş Sanat, 7'den 77'ye herkesin sevdiği "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" masalının sıra dışı yorumuyla minik sanatseverleri ağırlıyor. İlk kez geçtiğimiz sezonda izleyiciyle buluşan ünlü müzikal İş Sanat'ın 13'üncü sezonunda da büyük, küçük herkese unutulmayacak bir masal deneyimi yaşatıyor. Kötü cadının, Pamuk Prenses'e duyduğu kıskançlığı konu alan masalın müzikal yorumunda cadı rolünde ünlü şarkıcı Pamela Spence yer alıyor. Müzikalde Pamuk Prenses'e hayat veren isim ise genç oyuncu Merve Dizdar. Besteleri ile ilgi çeken müzikal 14 Nisan'da İş Sanat'ta sahneleniyor.

Türkiye'nin birçok şehrinde 200'den fazla temsil gerçekleştiren Öylesine Bir Dinleti adlı müzikal oyunun minik sanatseverler için uyarlanan versiyonu "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti" bir kez daha İş Sanat'ta sahneleniyor. Opera ve müzikallerden seçilen masallaştırılmış şarkılar ve aryaların miniklere teatral bir anlatımla sunulduğu "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti" 28 Nisan Pazar günü İş Sanat'ta sahneleniyor.

issanat.com.tr

2 Nisan Salı Bavyera Radyo Oda Orkestrası

Martin Fröst klarnet

Radoslaw Sculz şef

5-6 Nisan Cuma – Cumartesi Giordano Dance Chicago

8 Nisan Pazartesi Sabahattin Ali'den Hikâyeler

Gece Kapladı Her Yeri

12 Nisan Cuma Prag Filarmoni

Lise de la Salle piyano

Jakub Hrůša şef

14 Nisan Pazar Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler

16 Nisan Salı Millî Reasüransta Parlayan Yıldızlar

Doğa Altınok keman

Madina Zhulmurzina piyano

18 Nisan Perşembe Marinella

25 Nisan Perşembe Şevval Sam'la Kartpostallardaki İstanbul'un Musikisi

Programı hazırlayan ve sunan İncilâ Bertuğ

28 Nisan Pazar Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İş Sanat'a Nisan Ayında Sanatçı Yağmuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement