Kırgızistan'da Uluslararası Oimo-2023 El Sanatları Festivali düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Kırgızistan'da Uluslararası Oimo-2023 El Sanatları Festivali düzenlendi

Kırgızistan\'da Uluslararası Oimo-2023 El Sanatları Festivali düzenlendi

Orta Asya ülkelerinin el sanatlarının desteklenmesinin amaçlandığı Uluslararası Oimo-2023 El Sanatları Festivali, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlendi. Festivalde, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan, Rusya ve Hindistan'dan el sanatları ustalarının hazırladıkları çeşitli ürünler sergilendi ve satışa sunuldu. Bişkek Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Viktoriya Mozgaçeva, festivalin açılışında Kırgızistan'ı uluslararası bir kültür turizmi bölgesine dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti. Festival, Bişkek'te 30 Temmuz'a kadar devam edecek ve ardından Issık Göl kıyısındaki tatil merkezi Çolpon-Ata'da da 6 Ağustos'a kadar sürecek.

28.07.2023 14:26  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Asya ülkelerinin el sanatlarının desteklenmesinin amaçlandığı Uluslararası Oimo-2023 El Sanatları Festivali'nin 17'incisi Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlendi.

Bişkek'te Kurmancan Datka Heykeli'nin önündeki alanda yapılan festivalde, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan, Rusya ve Hindistan'dan el sanatları ustalarının hazırladıkları keçe oyuncaklar, resimler, tablolar, oyuncak bebekler, duvar ve kapı süsleri, keçe ve deri çanta, cüzdanlar, seramik yöresel tabaklar, çay takımları, halılar, kadın ve çocuk kıyafetleri ile ev süslemeleri satışa sunuldu.

Bişkek Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Viktoriya Mozgaçeva, festivalin açılışında, Kırgızistan'ı uluslararası çevre dostu bir kültür turizmi bölgesine dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti.

17. Uluslararası Oimo-2023 El Sanatları Festivali, Bişkek'te 30 Temmuz'a, Issık Göl kıyısındaki tatil merkezi Çolpon-Ata'da da 6 Ağustos'a kadar sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kırgızistan'da Uluslararası Oimo-2023 El Sanatları Festivali düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement