Seben Göleti Buz Tuttu - Son Dakika
Kültür Sanat

Seben Göleti Buz Tuttu

Görüntü Dökümü : Buz tutan gölden detaylar Yurtta kış Seben Göleti buz tuttu Abant Gölü'nün yedi katı büyüklüğünde olan Seben Göleti'nin yüzeyi buz tuttu.

28.01.2016 15:57

Görüntü Dökümü :

Buz tutan gölden detaylar Yurtta kış

Seben Göleti buz tuttu

Abant Gölü'nün yedi katı büyüklüğünde olan Seben Göleti'nin yüzeyi buz tuttu.

Kar kalınlığının bir metre olduğu Aladağ yaylasında hava sıcaklığının gece sıfırın altında 27,8 dereceye kadar düşmesinin ardından Abant Gölü'nün yedi katı büyüklüğünde olan Seben Göleti'nin yüzeyi tamamen buzla kaplandı. Göletin oluşturulması esnasında sular içerisinde kalan cami, tatilcilerin ilgi odağı oldu. Buzla kaplı göl içerisindeki caminin fotoğrafını çekmek isteyen tatilciler, soğuk havaya rağmen fotoğraf çekmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler göl çevresinde kontroller yaparak, tatilcilerin göle girmemeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu'nun doğal güzellikler açısından Türkiye'nin en gözde kentleri arasında yer aldığını belirterek, "Bolu'da dünyaya mal olmuş doğal güzelliklere sahip yerler bulunmakta. Gölcük, Yedigöller, Abant ve Sünnet Gölü derken bunların arasına büyüklüğü ile bölgenin en büyük gölü olma özelliğine sahip Seben Göleti de eklendi" diye konuştu.

Yoğun iş temposundan uzaklaşmak isteyen vatandaşları Bolu'ya davet eden Özbağ, "Temiz havası ve doğal güzelliği ile bu bölge insanın iş stresinden uzaklaşması için ideal yerlerden biri. Göletin buz tutan yüzeyi ise bu muhteşem güzelliğe bir başka güzellik katıyor. Bu güzelliği görenler tekrar gelmek istiyor. Bizde doğa tutkunlarını bölgeye bekliyoruz" dedi.

Seben Göleti Buz Tuttu
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Seben Göleti Buz Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement