Türkan Şoray'a Sevgi Seli (3) - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkan Şoray'a Sevgi Seli (3)

Türkan Şoray\'a Sevgi Seli (3)

Kendi GÖBEĞİNİ KESENLERİN FİLMİ.

05.10.2013 20:03

Kendi GÖBEĞİNİ KESENLERİN FİLMİ: ÜVERTÜR

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yarışma filmlerinden 'Üvertür' gala yaptı.

Alpgiray Uğurlu'nun yönetmenliğini, İlke Keleşoğlu'nun senaryosunu yazdığı filmin gala gösteriminin ardından söyleşi düzenlendi. Söyleşide Yönetmen Uğurlu, mevcut piyasa koşullarında iş bulamayınca 'Kendi göbek bağını kendilerinin kesmek' istediğini ve kendi filmlerini yapmaya karar verdiklerini anlattı. Filmin, bir 3'üncü sayfa haberinden çıktığını anlatan Alpgiray Uğurlu, "2 yıl boyunca bu film üzerinde uğraştık" dedi.

Senarist İlke Keleşoğlu ise senaryonun matematik hesapları içinde şekillendiğini belirtti. Keleşoğlu, "3'üncü sayfa haberi bizi çok etkiledi. Annesini öldüren bir adamın, bir mümessilin haberiydi. Doktorlar, mümessiller herkesi iyileştiren insanlardır biz de kendi söküğünü dikemez mantığıyla kendi annesini iyileştiremediğini anlatmaya çalıştık" diye konuştu.

ETİK KAYGIM YOK

Filmin ödül aradığı Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda jüri üyesi olan Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feride Çiçekoğlu'na teşekkür edildiğinin hatırlatılması üzerine Yönetmen Uğurlu, "Filmde benim de okulum olan Bilgi Üniversitesi'nin revirini kullandık. Feride Çiçekoğlu, o noktada izin alınmasına yardımcı oldu. Etik kaygım var mı? İlk defa bir filmim yarışmada yer alıyor. Bu noktada ne etik ne değildir bilemiyorum. Bu nedenle bir kaygım yok, jüri doğru bir karar verecektir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Türkan Şoray'a Sevgi Seli (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement