"Türkiye'de Turist Güvenliği Sıkıntısı Yok" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Türkiye'de Turist Güvenliği Sıkıntısı Yok"

"Türkiye\'de Turist Güvenliği Sıkıntısı Yok"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan, Rus haber ajanslarına verdiği röportajda İstanbul ve Türkiye'nin turizm potansiyelini anlattı.

15.06.2013 10:57  Güncelleme: 11:01

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan, Rus haber ajanslarına verdiği röportajda İstanbul ve Türkiye'nin turizm potansiyelini anlattı

-Özaslan'ın röportajı, birçok Rus haber sitesinde "Türkiye'de Turist Güvenliği Sıkıntısı Yok" başlığıyla yayınlandı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Özaslan ile Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Rusya Federasyonu Federal Turizm Ajansı Başkanı Aleksandr Radkov ve Rus tur operatörleriyle görüşmek üzere Moskova'yı ziyaret etti.

Türk-Rus turizm ilişkilerinde gelinen nokta ve Türkiye'nin gündeminin değerlendirildiği görüşmelerin ardından Bakanlık Müsteşarı Özgür Özaslan Rusya'nın Itar Tass, Ria Novasti, Interfax haber ajanslarına röportaj verdi.

Türkiye'nin gündemi ve turizm rakamları hakkında bilgilerin yer aldığı Özaslan'ın röportajı birçok Rus haber sitesinde "Türkiye'de Turist Güvenliği Sıkıntısı Yok" başlığıyla yayınlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Gezi Parkı odaklı olayları yakından takip ettiği belirtilen haberlerde hükümetin gerekli tedbirleri aldığı ve olayların Mısır ve Tunus ile karıştırılmaması gerektiği kaydedildi.

Özaslan'ın Rus kamuoyunu bilgilendirdiği röportajın haber sitelerine yansıması; Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğu, protestoların her demokratik ülkede meydana gelebilecek eylemlerden ibaret olduğu ve festival havasında sürdüğü yönünde oldu.

Türkiye'deki eylemlerden dolayı turistlere herhangi bir zarar gelmediğine işaret edilen röportajın yayınlandığı haberlerde, İstanbul'un turizm potansiyeli ile Türk turizmine ilişkin Özaslan'ın verdiği istatistiki bilgilere de yer verildi.

İstanbul'un turizm potansiyeli ile ilgili uluslararası bazı kuruluşlarca yaptırılan "Hedef Şehirler 2013 Endeksi" hakkında da Rus kamuoyunu bilgilendiren Özaslan, İstanbul'un dünyada en fazla turist çeken 6'ncı, en fazla turizm geliri elde eden 4'üncü kent olacağının öngörüldüğünü söyledi.

Olayların sadece Taksim meydanında bulunan otellerde rezervasyon düşüşüne neden olduğunu belirten Özaslan, İstanbul'un diğer bölgelerinde ve özellikle deniz kıyılarındaki tatil merkezlerinde herhangi bir düşüş veya rezervasyon iptalinin bulunmadığını vurguladı.

Rusya'da turizm alanında faaliyet gösteren turizm sektörü temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirildiği ve bunun sonucunda Türkiye destinasyonuna satışların azalmadığı hatta geçen seneye göre arttığının dile getirdiği haberlerde, gösterilerin turizm sektörüne zarar vermeyeceği ve ülke imajını etkilemeyeceği konusunda Türk heyetinin, Rus yetkililerle fikir birliğine vardığı kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Türkiye'de Turist Güvenliği Sıkıntısı Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement