Müziğin Duayenlerinden Can Bonomo'ya Destek - Son Dakika
Magazin

Müziğin Duayenlerinden Can Bonomo'ya Destek

Müziğin Duayenlerinden Can Bonomo\'ya Destek

Azerbaycan'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden ve "Love Me Back" adlı şarkısıyla 112 puan alarak yarışmayı yedinci sırada tamamlayan Can Bonomo'ya destek veren Türk müziğinin duayenleri, genç sanatçının çok iyi bir...

01.06.2012 14:34

Azerbaycan'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden ve "Love Me Back" adlı şarkısıyla 112 puan alarak yarışmayı yedinci sırada tamamlayan Can Bonomo'ya destek veren Türk müziğinin duayenleri, genç sanatçının çok iyi bir performans gösterdiğini söylediler.

Nostalji rüzgarı estirmek için Samsun'da bir araya gelen Türk müziğinin duayenleri Berkant, Yeşim, İskender Doğan, Tülay Özer, Bilgen Bengü ve Funda Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Love Me Back" adlı şarkısıyla 112 puan alarak yarışmayı yedinci sırada tamamlayan Can Bonomo'nın performansını iyi bulduklarını söylerken, ünlü sanatçı Erol Büyükburç ise daha önceden yaptığı tahminin doğru olduğunu, Can Bonomo'nun gerçeğinin altıncı ya da yedinci sıra olduğunu ifade etti.

Eurovision Şarkı Yarışması'nı Atila Atasoy'un evinde arkadaş grubu ile birlikte izlediklerini belirten ve evde kendi aralarında bir jüri üyesi oluşturduklarını belirten Zerrin Özer'in ablası Tülay Özer, "Verdiğimiz puanlar aynı oldu, asgari müşterekte birleştik. Yunanistan'ı, Sırbistan'ı beğendik. Oğlumuz da, Can Bonomo'da çok sempatik bir çocuk. Genç yaşına rağmen çok başarılıydı. Çok hayıflanmadık yedinci oldu diye. Bu sene şarkılardan ziyade çok muhteşem sesler vardı" dedi.

Can Bonomo'nun ilk üçe girebilecek bir performans sergilediğini belirten belirten İskender Doğan, "Bizim orada birinci olup olmamamız hiç önemli değil benim için ama Türkiye'de eskiden biz bir yarışma yapardık o yarışmada çok değerli müzisyenler ortaya çıkardı. Bizim kuşak 1975'deki Eurovision Şarkı Yarışması'nda en az 12-13 sanatçı kazandırdı ülkemize. Can Bonomo'nun neye göre seçildiğini bilmiyorum, harika elektriği olan, çok rahat, temiz yüzlü bir arkadaş. İftihar edebileceğimiz güzel bir kişiliğe sahip. Şarkıyı neye göre seçtiklerini bilmediğim için o çocuğu eleştirmek istemiyorum. Birinciyi seçtikten sonra olay siyasete döndü, siyaset olmasaydı Can Bonomo ilk üçe oturabilirdi" diye konuştu.

Can Bonomo'yu çok başarılı bulduğunu söyleyen Berkant, "Bizim arkadaşlarımız aslında başarılıydı. Oradaki kitleler senelerce bu işe emek vermiş insanlar. İnşallah daha iyi noktaya geleceğine inanıyorum. Başarılı buldum Can Bonomo'yu" şeklinde konuştu.

195 yılında Eurovision Türkiye elemelerinde Semiha Yankı ile aynı puanı alarak birinci olan Cici Kızlar grubunun boş zarf çekerek Türkiye'yi temsil etme şansını kaçıran üyesi Bilgen Bengü, Can Bonomo'yu beğendiğini belirterek, "Can Bonomo'nun bizi çok iyi temsil ettiğine inanıyorum. Kutluyorum kendisini. Kıbrıs'ı, Yunanistan'ı beğendim, Sırbistan'a bayıldım. Benimde Eurovision Şarkı Yarışması maceram olmuştu. 1975 Eurovsion Türkiye elemelerinde Semiha Yankı ile birinci olmuştuk, kurayı ben çektim, boş zarf çıkınca dolu zarfı Semiha Yankı seçti. Dolu zarfı çekmiş olsaydık Cici Kızlar olarak Türkiye'yi biz temsil edecektik" dedi.

Can Bonomo'yu destekleyenler arasında olan duayenlerden Funda ise Can Bonomo'yu şu sözlerle destekledi:

"Can Bonomo'yu ben çok başarılı buluyorum. her şeyden önce eğitimli birisi. Ne yaptığını çok iyi bilen, dili olan evrensel birisi. Fıkır fıkır, enerji dolu, yepyeni gelen bir Türkiye'yi temsil ettiğini düşünerek ben de onu kesinlikle destekliyorum."

"CAN BONOMO'NUN GERÇEĞİ YA ALTINCI, YA YEDİNCİYDİ"

Duayenlerin tamamı Can Bonomo'ya destek verirken, Eurovision Şarkı Yarışması öncesinde yaptığı açıklamalarda Can Bonomo'nun altıncı ya da yedinci olabileceğini söyleyen Erol Büyükburç, "Gazeteciler bana sordu, 'Can Bonomo kaçıncı olur?' dediler. 'Ya altıncı, ya yedinci olur' demiştim. Demek ki görüşüm doğruymuş, bu netice alındı. Gönül arzu eder ki, o çocuk birinci olsun. Ondan ne netice alınır, o nereye varabilir, dünya kamuoyuna göre ona kaç numarayı layık görürler diye düşündüğüm için bu tahmini yaptım. Gönlün isteyişi başka, gerçekler başka. Can Bonomo'nun gerçeği ya altıncı, ya yedinciydi. Bu kadar büyütülmemeli, milli mesele haline getirilmemeli. Artık gelenekselleşmiş, herkesin takip ettiği bir olay" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Müziğin Duayenlerinden Can Bonomo'ya Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement