Yiğit Bulut'tan Ulusal Kanal'a sert tepki - Son Dakika
Medya

Yiğit Bulut'tan Ulusal Kanal'a sert tepki

Yiğit Bulut\'tan Ulusal Kanal\'a sert tepki

Yiğit Bulut, Ulusal Kanal'ın Mısır'ın Tayyip'i devrildi başlığını 'zihniyeti kokuşmuşlar' ifadesiyle eleştirdi.

04.07.2013 12:51

Mısır'da ordu, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verdiği 48 saatlik sürenin dolmasının ardından yönetime el koydu. Mısır'da yaşanan bu sıcak gelişme sonrasında gelişmeler ve Türkiye'deki yansımaları hakkında gazeteci Yiğit Bulut'tan çarpıcı açıklamalar geldi.

"DARBEYİ KINIYORUM"

24 TV ekranlarında canlı yayın konuğu olan Bulut, darbeyi kabul etmediğini ifade ederek "Ortadoğu 'da bizi çok yakın bir bölgede darbe olmasını bir vatandaş olarak kınıyorum. Darbeyi kabul etmiyorum. Benim için Mısır 'ın Cumhurbaşkanı halen Mursi 'dir. Çok ağır olacak ama bunu söylemem gerek. İnsan olan bunu kabul etmez." dedi.

"BOŞUNA SEVİNMEYİN"

Mısır'daki darbenin Türkiye'deki yankılarına da değinen Bulut, "Bizim basını dün akşamdan itibaren çok üzülerek izliyorum. Dün akşam bazı gazeteciler 'Erdoğan artık Gazze'ye gidemez diye zil takıp oynadılar. Erdoğan Gazze'ye gider arkadaşlar. Siz kendinizi üzmeyin. Bütün Ortadoğu, İsrail tarafından işgal edilse Erdoğan Gazze 'ye yine gider. Boşuna sevinmeyin." şeklinde konuştu.

"ZİHNİYETLERİ KOKUŞMUŞ"

Sözlerinin devamında Mısır'da ordunun darbe yapmasını sevinçle karşılan ve yayınlarında "Mısır'ın Tayyip'i devrildi." başlığını kullanan Ulusal Kanal'a da isim vermeden yüklenen Bulut, "Bunu insanlık onuru dışında değerlendirmek gerek. Türk basınında televizyon bu başlığı atıyor. Tüm bunlara baktığınızda zihniyetin nasıl kokuştuğunu ve bu zihniyetin yerleşik düzene alet olduğunu herkesin görmesi gerekiyor. Bir liderin ülkeyi bataklığa soksa düşeceği yer sandıktır, tankın önü değildir." diye ekledi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Medya Yiğit Bulut'tan Ulusal Kanal'a sert tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement