AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, partilerinin kurulduğundan bugüne yolsuzlukla, yasaklarla, yoksullukla mücadele ettiğini ve terör konusunda da mücadele edeceğine belirterek "İnşallah bu terör belasını da hep birlikte çözdüğümüzde"...

27.04.2013 16:40

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, partilerinin kurulduğundan bugüne yolsuzlukla, yasaklarla, yoksullukla mücadele ettiğini ve terör konusunda da mücadele edeceğine belirterek "İnşallah bu terör belasını da hep birlikte çözdüğümüzde Türkiye'yi tutacak hiç bir güç olmayacak" dedi.

Eskişehir'de AK Parti İl Teşkilatı tarafından bir düğün salonunda Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, bu toplantılarda sorunların ve önerilerin söylenmesi gerektiğini ifade etti. Yapılan işlerin merkezinde samimiyet bulunduğu sürece her türlü meselenin çözülebileceğini belirten Reyhan, "Bizim teşkilatımız, hedefe kilitlenmiş bir teşkilattır. Uyum içinde ortak aklı oluşturarak çalışan, güçlükleri yenebilme iradesine sahip olan bir teşkilattır. Bu teşkilatımızla Başbakanımızın sadece ülkemizle ilgili olmayan ufku, mücadele azmi ve kararlılarına ortak olmak bile bu ülke için gereken motivasyonu sağlıyor" dedi.

Partinin kurulduğundan bugüne yolsuzlukla, yasaklarla, yoksullukla mücadele ettiğini ve partinin terör konusunda da mücadele edeceğine değinen Reyhan, "Çözüm süreciyle ilgili olarak Başbakanımın ne kadar gayretli çalıştığına hep beraber şahit oluyoruz. AK Parti kurulduğundan bu güne bu döneme şahit olan insanlarsınız. AK Parti kurulduğundan bu güne ülkede neler yapıldığına şahitsiniz. İnşallah bu terör belasını da hep birlikte çözdüğümüzde Türkiye'yi tutacak hiç bir güç olmayacak. Çözüm sürecinde ifade ettiği anaların gözyaşlarını dindirmek istiyoruz. İnşallah biz teşkilatımızın bu gayretli çalışmalarıyla bunu başaracağına inanıyoruz. Parti kurulduğundan bugüne yolsuzlukla, yasaklarla, yoksullukla nasıl mücadele ettiysek bu terör konusunda da mücadele edeceğiz. Ülkemizi güzel günler bekliyor. Biz buna inanıyoruz. Üstlendiğiniz bu tarihi sorumluluğu taşımak için kendi yaptıklarımızı ve bunların ilçemize, şehrimize, ülkemize kazandırdıklarını sürekli anlatmalı ve sorgulamalıyız. Bu harekete katkı veren arkadaşlarımızın unutmaması gereken şey samimiyet olmalıdır. Ben teşkilatımızda bu samimiyeti görüyorum" diye konuştu.

Toplantıda konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise çözüm süreciyle ilgili olarak, ülke tarihin en önemli noktalarının birinden geçtiğini söyledi. Sakallı, "Ülkemiz önemli bir kırılma noktasını yaşıyor. Terör örgütü ilk eylemini yaptığında 1984 yılında ben 22 yaşındaydım. Henüz daha üniversiteyi bitirmek üzere olan bir gençtim. Bugün 51 yaşına geldim. 30 yıl boyunca bu ülke terör denilen bir şeyle mücadele etmek zorunda kaldı ve bu 30 yıl süre içinde biz terörü kurutabilmek için, terörü bitirebilmek için 300 milyar dolar para harcadık bu ülkede. Türkiye'nin bütün bir ihracatının henüz geçen yılın rakamlarına göre 135 milyar dolar olduğunu düşünürsek, aslında bu ülkenin terörle mücadele etmek için ne kadar büyük bir imkan kullandığını buradan tahmin edebilirsiniz. Dün sayın Bakanımıza 'Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) maliyeti ne kadardır' diye sordum. Ankara-Eskişehir arası 1,5 milyar, Eskişehir-İstanbul arası 3,5 milyar dolar olduğunu söyledi. Yani yaklaşık Ankara-İstanbul YHT demiryolu inşasının 5 milyar dolara mal olduğunu düşünürseniz 300 milyar dolara biz kaç tane YHT hattı inşa etmiş oluyoruz? Bu ülkenin kaynakları sadece insan kaynakları değil, bu ülkenin ekonomik kaynaklarını da 30 yıl boyunca teröre harcadık biz. Daha doğrusu terörü bertaraf edebilmek için, terörü kurutabilmek için, terörle mücadele edebilmek için. Belediye başkanları geldi, milletvekilleri geldi Bakanlar geldi hükümetler geldi, farklı düşüncelerde olan genelkurmay başkanları, kuvvet komutanları geldi. Bir sonuç alınamadı. Şimdi şükürler olsun ki bu dönemde terörü kurutabilme, terörü bitirebilme imkanı veriliyor. Dolayısıyla biz sayın başbakanımızın, hükümetimizin, bakanlarımızın terörle ilgili mücadeleleri konusunda sonlarına kadar arkasındayız. Zira barış geçmişi unutmak değil, geleceği hatırlamaktır. Biz geçmişi unutmadık, unutmuyoruz ama ondan fazla bu ülkenin ve bu milletin geleceğini hatırlıyoruz. Allah nasip ederse kısa bir süre sonra terör bu ülkede bitecek" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞLARA KATILIM PAYI TAHAKKUK ETTİRMEYECEĞİZ"

Başkan Sakallı, 2012 yılında fen işleri yatırımı ile alakalı olarak Odunpazarı Belediyesi'nin 21 trilyon lira harcadığını, bu yatırımı vatandaşlardan tahsil etmeyeceklerini belirtti. Sakallı, "Odunpazarı Belediyesi olarak 43 mahallede 4 bin civarında sokağa yatırım yaptık. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın katılımıyla bir karar aldık. 2012 yılında Odunpazarı olarak 43 mahalleye yaptığımız tüm fen işleri yatırımı olan 21 trilyon lirayı vatandaşlarımızdan tahsil etmekten vazgeçiyoruz. Hiç bir vatandaşlarımızdan hiç bir harcamaya katılım payı tahakkuk ettirmeyeceğiz. Bu yıl 55 trilyon liralık yatırım yapacağız. Ayrıca emlak vergilerinin 2013 yılında artışı olmayacak. Karapınar vadisi gecekondu dönüşüm projesinde ramazan ayından önce bin 536 konutun ilk dilimi olan bin 100 konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz. Eskiden Türkiye'de gecekonduların yıkımlarında binaların üzerine çıkıp çocuklarına bıçak dayayan anne ve babalar, kendilerini benzinle yakmaya çalışan insanlar, yukarıdan iş makinelerinin önüne kiremit, tuğla atan vatandaşlar ya da gidip kendilerini iş makinelerinin önüne atan vatandaşlar hatırlardık. Biz Odunpazarı olarak Karapınar'da 750 civarında gecekondu yıkıyoruz, bin 500 civarı yeni konut yapıyoruz, bin kadar vatandaşımızla beraber çalışıyoruz. Şükürler olsun ki o bin vatandaşımızdan şu ana kadar bizim yaptığımızı beğenmeyerek yargıya giden bir tane bile arkadaşımız olmadı" dedi.

BU ŞEHRİN TRAMVAYI AVUSTURYA'DA YAPILIYOR

Eskişehir'in büyük yapısal sorunları olduğunu söyleyen Burhan Sakallı, "Eskişehir'in büyük yapısal sorunları var. Bursa'da bir büyükşehir belediyesi var. Eskişehir'de de bir büyükşehir belediyesi var. Eskişehir'de bir de TÜLOMSAŞ diye bir fabrika var. Rahmetli Sultan Abdülhamit tarafından 1893'lü yıllarda kurmuş. Neredeyse 125 yıllık bir tesis. Bir dönem Eskişehir'de TÜLOMSAŞ'ta 7 bin kişi çalışıyordu. O zamanlar nüfusta 100 bin civarındaydı. Böyle bir tesis var. Bu tesis 8 ay içinde ilk Türk otomobili olan Devrim'i yapmış, 1 yıl içinde ilk Türk dizel lokomotifini yapmış. Böyle bir tesis varken bu şehir tramvayını Avusturya'da yaptırıyor. Bursa'da TÜLOMSAŞ yok, devrim yok, hiç bir deneyim ve tecrübesi olmadığı halde hafif raylı sistemler Bursa'da yaptırılıyor. Pekala TÜLOMSAŞ varken kendi tramvayını üretemiyorken, Bursa nasıl üretebiliyor? Eskişehir'in yapısal sorunları var derken bunu kastetmiştim" diye belirtti.

Eskişehirli milletvekili Ülker Can ise konuşmasında, çözüm sürecine değinerek ülkedeki herkesin 'Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet'diye haykıracağını söyledi. Can, "Bugün barış için, kardeşlik için söylenecek her söz yarınlarda daha iyi anlaşılacaktır. Kendilerini tek başına bu ülkenin, cumhuriyetin bekçisi zannedenlerle, ölmeyle öldürmeyi oyun zannedenler bilsinler ki; bu çatının altındaki herkes en az onlar kadar milliyetçi, en az onlar kadar da cumhuriyetçidir. Bu çatının altında yükselen her ses, her zaman 'tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet' diye haykırmaya devam edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement