AK Parti İzmir Milletvekili İşbilen, Nazarköy'ü Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

AK Parti İzmir Milletvekili İşbilen, Nazarköy'ü Ziyaret Etti

AK Parti İzmir Milletvekili İşbilen, Nazarköy\'ü Ziyaret Etti

AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, Kemalpaşa'nın nazar boncuğu ile meşhur köyü Nazarköy'de temaslarda bulundu.

01.04.2013 18:20

AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, Kemalpaşa'nın nazar boncuğu ile meşhur köyü Nazarköy'de temaslarda bulundu. Nazar boncuğu üretip satış yapan köylülerle sohbet eden İşbilen, "El sanatlarımıza daha çok sahip çıkmalıyız. Dolayısıyla bu gibi yerlerde açılan kurslar çok önemlidir" dedi.

AK Parti'nin İzmir'de geliştirdiği 'karınca modeli çalışması' kapsamında Nazarköy'de bulunan İlhan İşbilen, Kaymakamlık desteğiyle nazar boncuğu yapımını öğrenen kursiyerlerle bir araya geldi. Ürettikleri nazar boncuklarını köy meydanında satışa çıkaran kursiyerler, İşbilen'e nazar boncuğu yapım aşamalarıyla ilgili bilgi verdi. El sanatlarına daha çok sahip çıkılması gerektiğini belirten İşbilen, "Bu mirası gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Geleneksel el sanatlarımızdan olan nazar boncuğu işlemeciliği bu köyümüzde hayat buluyor. Burada 7'den 77'ye insanlar bu el sanatını icra edip geçim sağlıyor. Kaymakamlık desteğiyle açılan kurslarda bu el sanatını öğrenen bayan kardeşlerimiz ürettikleri nazar boncuklarını görücüye çıkarttı. El sanatlarına daha çok sahip çıkarak, gelecek kuşaklara aktarmak gerekiyor. O nedenle bu gibi yerlerde açılan kurslar önem arz ediyor" diye konuştu. İşbilen'e, Kemalpaşa programı sırasında AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fırat Aytekin eşlik etti.

AK Parti, İzmir ve ilçelerindeki 'karınca modeli' çalışmasına Kemalpaşa'da devam etti. Kemalpaşa'ya giden AK Parti Teşkilatı ve Milletvekilleri İlhan İşbilen, Hamza Dağ, Ali Aşlık, Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Mehmet Tekelioğlu ve Rıfat Sait, Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürü Şahin Özdemir, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar ve parti yöneticileriyle muhtarlar birlikte kahvaltı yaptı.

AK Partili yönetici ve vekiller muhtarların sorun, şikayet ve taleplerini dinledi. AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, karınca modeli çalışması kapsamında Kemalpaşa'ya katılımları için milletvekillerine ve yöneticilere teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İzmir Milletvekili İşbilen, Nazarköy'ü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement