AK Partili Hüseyin Çelik'ten Van'daki mazbata kararına tepki: Olup bitenler vahimdir - Son Dakika
Politika

AK Partili Hüseyin Çelik'ten Van'daki mazbata kararına tepki: Olup bitenler vahimdir

AK Parti'nin kurucularından olan eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van'da mazbatanın DEM Partili adaydan alınarak AK Parti adaya Abdulahat Arvas'a verilmesine tepki gösterdi. Çelik, "Ben oldum olası kayyum politikalarına karşı oldum ve hala da karşıyım. Van'da olup bitenler vahimdir. Yaşananlar en çok hükümete ve AK Parti'ye zarar veriyor" dedi.

03.04.2024 14:11  Güncelleme: 14:15

Van Büyükşehir Belediyesi için DEM Parti'den aday olan ve yüzde 55 oyla seçilen Abdullah Zeydan'ın "memnu (yasaklı) haklarının geri alınması" üzerine, mazbata yüzde 27 oy alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adayı Abdulahat Arvas'a verildi.

AK PARTİLİ İSİMDEN YAŞANANLARA TEPKİ

Mazbatayla ilgili karar Van'da gerilimin tırmanmasına neden olurken, gelişme AK Partili kurucularından biri olan eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de tepkisini çekti.

"OLUP BİTENLER EN ÇOK HÜKÜMETE ZARAR VERİYOR"

Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ben oldum olası kayyum politikalarına karşı oldum ve hala da karşıyım. Van'da olup bitenler vahimdir. DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen şahsın seçilme ehliyeti yoksa aday olmasına niçin müsaade ettiniz? Siyasetin asker ve yargı eliyle dizayn edilmesi, artık geri dönmemek üzere tarihe gömülmelidir. Bu olup bitenler en çok hükümete ve AK Parti'ye zarar veriyor.

"VAN'I KAOSA SÜRÜKLEMENİN BİR ANLAMI VAR MI?"

Kayyum atamalarından sonra siyasi olarak hiç bir şey elde edilmediği, aksine daha önce alınan belediyelerin de kaybedildiği ortada iken hangi akılla bu iş sürdürülür? Van'da DEM'in 14 belediyenin hepsini alması tek başına ibret alınması gereken bir sonuçtur. Zaten ekonomik zorluklarla boğuşan Van'ı kaosa sürüklemenin bir anlamı var mı?

"HER TÜRLÜ VANDALİZM KABUL EDİLEMEZ"

Demokratik gösteri yapmak elbette herkesin hakkıdır. Ancak kamu malına zarar vermek, esnafa ve bütün vatandaşlara zarar verecek şiddet ve her türlü vandalizm kabul edilemez. Hemşehrilerimi ve yetkilileri sağduyulu davranmaya davet ediyorum."

AK Partili Hüseyin Çelik'ten Van'daki mazbata kararına tepki: Olup bitenler vahimdir
AK Partili Hüseyin Çelik\'ten Van\'daki mazbata kararına tepki: Olup bitenler vahimdir

Son Dakika Politika AK Partili Hüseyin Çelik'ten Van'daki mazbata kararına tepki: Olup bitenler vahimdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Emir Kozcu: Akp den aklı başında biri çıktı sonunda.Cuma mesai bitimine 5 dk kala başvuru yapmak Van halkına siyasi suikasttir. Seçilmiş kişi uygun değilse iptal edersin tekrar seçime gidersin. insanları birbirine kırdırma gerek var mı? tabi kaostan yararlanmak gibi bir düşünceniz yoksa. 323 110 Yanıtla
    ayzer karaarslanoğlu: Aklı başında değil kardeşim geçte olsa aklı sonradan başına gelen çıktı 96 89
  • sait turk: eğer bu adam uygun değilse ki değildi zaten, neden başvuruyu aldılar? alan kim? 185 58 Yanıtla
  • Nevroz Gündüz: Öncelikle doğruları konuştuğunuz için size teşekkür ediyoruz Hüseyin Çelik. 99 40 Yanıtla
  • İBAN RUSEC: Hayırdır inşallah Sayın Çelik. Kayyum farklı bu konu farklı. Kayyum sistemi zamanında işletilseydi Çukur Olayları engellenirdi ve bu kadar çok vatan evladı şehit olmazdı. (Şehit diye Asker ve Polismizden bahsediyorum. Bölücülerden değil.) 76 38 Yanıtla
    hüseyin solmaz: şehitten ne anlarlar ki 27 8
  • Ozgur Ozgur: İki kelamda PKK ya etmiş olsanız şaşardim 38 17 Yanıtla
  • Muzaffer Tekin: Konuyu anlamadan kamuya zarar vermek doğru değil hukuk hata yapmıştır. Bu şahıs memnu haklarından dolayı yargılanıyor sa niçin secimin son günü karar verdin bunu daha önce secime niye koydun karar hatalı ise tüm zarar ziyan kararı verenlerden alınsın onlarda yargılansın yok değil ise ara secim kararı verilsin bune vanda secim oluyor İstanbul'daki av. Ayaklanıyor kaldır cumuku dağıt baroyu gariban yargılandığını kimse gitmez 33 7 Yanıtla
  • Ali boz: aklın ve vicdanın yolu birdir 26 5 Yanıtla
  • Ankara null: senin doneminide biliyoruz rezil 10 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement