Bakan Kılıç'tan Yurtlarda Kalan Öğrencilere Müjde - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç'tan Yurtlarda Kalan Öğrencilere Müjde

Bakan Kılıç\'tan Yurtlarda Kalan Öğrencilere Müjde

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yalova'nın Termal ilçesinde yapılan 530 yatak kapasiteli erkek öğrenci yurdunu hizmete açtı.

07.12.2013 13:08

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yalova'nın Termal ilçesinde yapılan 530 yatak kapasiteli erkek öğrenci yurdunu hizmete açtı. Kılıç, YURTKUR Genel Müdürlüğü ve Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle spor tesislerinin YURTKUR bünyesindeki bütün öğrenciler tarafından ücretsiz kullanılabileceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir dizi açılışa katılmak üzere Yalova'ya geldi. Kılıç, ilk olarak Termal ilçesinde 2011 yılında yapımına başlanan ve 1.5 yılda tamamlanan 530 yatak kapasiteli erkek öğrenci yurdunun açılış törenine katıldı. Salona girişinde öğrencilerin alkışlarıyla karşılanan Kılıç, gençlere müjde vererek, "Türkiye genelinde toplam 100 bin 250 yatak kapasitesine ulaşan yeni yurtlar kiralıyoruz. 325 adet de kiralama başvurusu aldık. Bunları en kısa sürede değerlendirip sizlere yepyeni binalarda çok modern barınma kapasiteleri sunacağız. Bütün gayretlerimiz, yüksek öğrenim gençliğini geleceğe çok daha iyi hazırlamak içindir. İki kurum arasında yapılan ortak protokol çerçevesinde, YURTKUR bünyesindeki bütün gençlerimiz Spor Genel Müdürlüğü bünyesindeki bütün spor tesislerinden ücretsiz faydalanacak. YURTKUR'un 1 yıllık bütçesi 6 milyar 192 milyon lira. 310 bin gencimiz, 310 bin yatak, burslarımız var. Bu hizmetler canla başla devam ediyor" dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Kılıç'a Termal Belediye Başkanı İsmail Atik tarafından seramik bir tabak hediye edildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; kurdeleyi AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Yakup Koçal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Kredi Yurtlar Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan ve yanına davet ettiği iki öğrenciyle birlikte kesti.

Bakan Kılıç, buradaki açılışın ardından Çınarcık ilçesine geçerek yapımı devam eden 250 seyirci kapasiteli Çınarcık Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç'tan Yurtlarda Kalan Öğrencilere Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement