Başakşehir, Mevlüt Uysal'la 'Yola Devam' Dedi - Son Dakika
Politika

Başakşehir, Mevlüt Uysal'la 'Yola Devam' Dedi

Başakşehir, Mevlüt Uysal\'la \'Yola Devam\' Dedi

Başakşehir’in kurucu Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, resmi olmayan sonuçlara göre 30 Mart yerel seçimlerinden yine zaferle çıktı.

31.03.2014 13:34

Başakşehir'in kurucu Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, resmi olmayan sonuçlara göre 30 Mart yerel seçimlerinden yine zaferle çıktı.

682 sandığın 666'sının açıldığı Başakşehir'de oyların yüzde 50'sinden fazlasını alan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçe halkıyla yola devam dedi. Resmi olmayan sonuçlara göre sandıklardan 212 bin 289 seçmenin oyunu alan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal 5 yıl daha görevine devam etmek için sandıkların tamamlanmasını bekliyor.

"İSTANBUL'DA, BAŞAKŞEHİR'DE BİR REKORA İMZA ATTIK"

Seçim sonuçlarının büyük oranda netleşmesinin ardından, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı önünde toplanan coşkulu kalabalığa AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel seslendi. Özgürel, teşkilat çalışanlarına teşekkür ederek, "İstanbul'da, Başakşehir'de bir rekora imza attık. Ne kadar uğraştılarsa, algıları değiştirmeye kalkıştılarsa başaramadılar, başaramayacaklar. Başakşehir'de hizmete, AK Parti ile Başkanımız Mevlüt Uysal'la devam etmeyi nasip ettiği için Rabbim'e çok şükürler ediyorum" dedi.

"ZAFERİMİZ, BAYRAMIMIZ HAYIRLI OLSUN"

İlçedeki bütün vatandaşlara teşekkürlerini dile getiren Başkan Uysal, "Zaferimiz, bayramımız, irademiz hayırlı olsun. Onlar vesayet dedi; siz milli irade dediniz. Onlar dışa bağımlılık dedi; siz tam bağımsız Türkiye dediniz. Onlar birilerine otorite dedi, siz yeni Türkiye dediniz. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz dedik. Tüm Türkiye dış güçlere, içerideki hainlere, biz buradayız ve size geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların tezahüratlarıyla sözlerine devam eden Başkan Uysal, Başakşehir'deki seçim sonuçlarını da değerlendirdi. Emeği geçenlere teşekkür eden Mevlut Uysal, "Bugün biz de; bir kez daha Başakşehir'de oylarımızı çok ciddi manada artırarak yolumuza devam dedik. Bu önemli görevi şahsıma ve çalışma arkadaşlarıma bir kez daha veren Başakşehir halkına çok teşekkür ederim. Bazı ufak tefek aksaklıklar olsa bile bütün siyasi partilerimiz bu yarışı centilmenlikle son güne kadar taşıdılar. Onlara da burada teşekkür etmek istiyorum. Tabi, en önemli teşekkürü üç aydır gece gündüz demeden AK Partimizin başarısı için çalışan teşkilatımızın çok kıymetli üyeleri hak ediyor. Gençlik kollarıyla, kadın kollarıyla, ana kadememizle, ilçe başkanımız Ayhan Özgürel ile çok yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Hepsine ayrı ayrı bir kez daha teşekkür ederim. Emeklerimiz meyvesini verdi" şeklinde konuştu.

"OYLARINIZ ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYNANAN BÜTÜN KARANLIK OYUNLARI BOZDU"

Kullanılan oyların ülke için önemli olduğunun altını çizen Başkan Mevlüt Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün verdiğiniz oylar iki önemli şeyi sağladı. Birincisi; sandıkta tecelli eden iradeniz Allah'ın izniyle ülkemiz üzerinde oynanan bütün karanlık oyunları bozdu. Biliyorsunuz millet iradesinin önünde Allah'ın izniyle hiçbir güç duramaz; kaybeder. İnanıyorum ki, bugün hem Başakşehir'de hem bütün Türkiye'de sandıktan çıkan tarihi mesaj milli irade düşmanlarına korku halkımıza güven verdi. İkincisi; siz bugün Başakşehir'de bir daha AK Parti diyerek insan odaklı hizmeti ve aydınlık bir geleceği seçmiş oldunuz. Yarından itibaren hem devam eden hizmetlerimiz hem de seçim sürecinde sözünü verdiğimiz projelerimiz birer birer hayata geçecek. Kimsenin endişesi olmasın. İnsanları AK Parti'ye oy veren, vermeyen diye ayırmadık; bundan sonra da ayırmayacağız. Çünkü bizim işimiz insanımıza, ilçemize, ülkemize hizmet üretmek."

"SEÇİM SONUÇLARI YENİ TÜRKİYE'NİN İHYA VE İNŞASI İÇİN BİR FIRSATTIR"

Sonuçlardan sonra taşkınlıklara mahal vermeden kutlamaların yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Uysal, sözlerine şöyle tamamladı: "Seçim zaferimizi elbette coşkuyla ancak hiçbir taşkınlığa mahal vermeden kutlayacağınızdan eminim. Sizleri provoke etmek isteyenler, millet iradesini hazmedemeyenler elbette olacaktır. Onlara sandıktan çıkan sonuca saygı duyun demekten başka hiçbir cümle kurmayacağımıza inanıyorum. Bu seçim sonuçları yeni Türkiye'nin ihya ve inşası için bir büyük fırsattır. Emin olun AK Parti bu fırsatı son 12 yıldır olduğu gibi çok iyi kullanacaktır."

Başkan Uysal, konuşmasının ardından vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen konvoyla birlikte mahalleleri dolaşarak vatandaşları selamladı. Vatandaşlar, Başkan Uysal'ı coşkulu tezahüratlarla karşılayarak, tebrik etti.

Öte yandan 2009 yerel seçimlerine oranla 2014 seçimlerinde Başakşehir'de seçmen sayısı 80 bin arttı. 2014 Yerel seçimlerinde İlçe'de 212.289 vatandaş Belediye Başkanını seçmek için sandık başına gitti.2009 Yerel seçimlerinde ise yüzde 39 oy oranına sahip olan Başakşehir Belediyesi, 2014 Seçimlerinde oylarını yüzde 11 artırarak yüzde 50 ile Türkiye'de oyunu en çok artıran Ak Parti İlçe'si ol du. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başakşehir, Mevlüt Uysal'la 'Yola Devam' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement