Başbakan Erdoğan'dan 'Hsyk' Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan'dan 'Hsyk' Açıklaması

Başbakan Erdoğan\'dan \'Hsyk\' Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "HSYK'yı geri çekmek gibi birşey söz konusu değil" dedi.

24.01.2014 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "HSYK'yı geri çekmek gibi birşey söz konusu değil" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Camisi'nde kıldığı namazın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. "HSYK teklinin askıya alınabileceği, yeniden bir uzlaşma yolunun aranabileceği söz ediliyor. Böyle bir durum söz konusu olabilir mi" sorusu üzerine Erdoğan, "Ben de gazetelerde başka şeyler okuyorum. Herşeyden önce bir defa AB'nin bizim HSYK ile ilgili düzenlememizde bunu geriye çekme gibi bir teklifi söz konusu değildir. Sadece onların komisyonda biliyorsunuz bazı düzenlemeler yaptık ki o düzenlemeler onların da talepleri, tavsiyeleri üzeri olan geçmişten bazı düzenlemeleriydi ve bunlar zaten komisyonda geri çekildi. Ama HSYK'yı geri çekmek gibi birşey söz konusu değil. Tabii burada şöyle bir gerçek var, onu iyi vurgulayalım o da şudur 'Arzu ederdik ki, HSYK ile ilgili bu düzenleme bir anayasal düzenleme olsun. Bu anayasal düzenleme ile ilgili olarak biz muhalefete gerekli çağrımızı yaptık. Hatta Adalet Bakanımla, Grup Başkanvekili arkadaşım biliyorsunuz randevu aldılar, gittiler kendilerini ziyaret ettiler ve bu ziyaret esnasında kendileriyle nelerin yapılması gerektiğini, nelerin yapılmaması gerektiğini konuştular. Maalesef onlardan anayasal değişiklikle ilgili olumlu bir netice gelmedi. Oradan olumlu bir netice gelmeyince bu defa biz yasal düzenleme ile ilgili çalışmamıza devam ettik" dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Komisyonlarda arzu edilmeyen fiili bazı durumlar meydana geldi. Bütün bu fiili durumlara rağmen, komisyondan bu düzenlemeler, bu çalışmalar geçti. Şimdi Genel Kurul'dayız. Genel Kurul'da da gördüğünüz gibi dün arzu edilmeyen bazı durumlar meydana geldi. Fakat, orada da çalışmalar kararlılıkla devam ediyor. Şimdi ne olabilir' deyince arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmelerde en azından Adalet akademisi ile ilgili 22 maddelik konuyu bir defa Genel Kurul'dan geçirmekte kararlıyız. O geçecek. Bunun dışında, belki 2-3 madde daha geçebilir. Bunun dışında kalan kısmı şimdilik şöyle kenara çekip donduracağız. Ama ileride herhangi bir gereklilik olursa tekrar Genel Kurul'da bu süreci devam ettirebiliriz. Şu anda sadece ağırlıklı olarak Adalet Akademisi ile ilgili olan 22 maddelik kısmı tamamlayacağız. Belki 1-2 madde daha buna ilave olur, ondan sonra bu süreci şimdilik kapatacağız."

Cumhurbaşkanının bu yönde bir talebinin olduğunun sorulması üzerine Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bu konuları enine boyuna müzakere ettiklerini belirterek, "Ama Cumhurbaşkanımızın bunu çekin' filan istikametinde bir talebi söz konusu değil. İçeriği hakkında bazı görüşmelerimiz zaten başından itibaren kendileriyle bu müzakereleri yaptık" diye konuştu.

Erdoğan, bedelli askerlik konusunda, "Gündemimizde böyle birşey yok" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan'dan 'Hsyk' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement