Başbakan Yardımcısı Atalay Iğdır'da - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Atalay Iğdır'da

Başbakan Yardımcısı Atalay Iğdır\'da

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki heyetle ile Iğdır'a geldi.

16.03.2013 14:20

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki heyetle ile Iğdır'a geldi.

Ankara'dan Havayolu ile Iğdır'a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ziyaretlerinin ilkini Iğdır Valisi Ahmet Pek'e yaptı. Valilik girişinde Iğdır BDP'li Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk'ın da aralarında bulunduğu kamu kurum amirleri tarafından karşılanan Atalay, Valilik özel defterini imzaladı. Ardından Valilik makamına geçen ve basın mensuplarına barış süreci çalışmaları hakkında bilgi veren Atalay, "Biz büyük bir kararlılık içerisinde bu süreci yürütüyoruz. En önemli unsur hükümetin kararlılığıdır. Biz hükümet olarak bütün riskleri aldık. En ileri adımları atmakta tereddütsüz kararlıyız ve inşallah bu süreci o şekilde yürütüyoruz. Her kesimin bu sürece katkısı vardır. Zaten bunun için buradayız. Bölgede ki sivil toplum örgütlerinin, kanaat önderlerinin ve bölge vatandaşlarımızın düşünceleri bu süreç için önemlidir. Bu sadece bu hükümetin bir sorunu değil, ülkemizin bir sonudur. El birliği ile bunu çözeceğiz. Şu anda süreç olumlu bir şeklide devam ediyor. Sürecin ayrıntıları hakkında çok konuşmuyoruz. Hükümet kesimi olarak en az konuşuyoruz. Sebebi de çok konuşmak yerine iş yapmayı tercih ediyoruz. Önceden konuşarak gereksiz spekülasyonlara mahal vermek istemiyoruz. Bizlerin açıklamalarını dikkate alın bazen basında spekülasyonlu gerçeği yansıtmayan haberler oluyor. O açıklamalardan ziyade resmi açıklamaları dikkate alın çok itibar etmeyin zaten süreç çok da kapalı yürümüyor şeffaf yürütülüyor" dedi.

Daha sonra Iğdır Valisi Ahmet Pek'ten brifing alan Atalay'a AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, AK Parti Ağrı Milletvekili M Kerim Yıldız, AK Parti MKYK Üyesi Osman Can da eşlik etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Atalay Iğdır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement