'Baskı Yapana Acımasız Davranacağız' - Son Dakika
Politika

'Baskı Yapana Acımasız Davranacağız'

\'Baskı Yapana Acımasız Davranacağız\'

Bakan Atalay Van'da STK ve Din Adamlarıyla Toplantı Yaptı, Çarpıcı Mesajlar Verdi.

10.08.2010 17:48

Bakan Atalay STK ve din adamlarıyla toplantı yaptı

Gülay ÖZEK/VAN, (DHA)

VAN'da bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bu sabah Vali, milletvekilleri, bazı sivil toplum kululuşu (STK) temsilcileri, din adamları ve kentin ileri gelen esnafıyla toplantı yaptı. Basına kapalı toplantıda refaramdum ve demokratik açılım konularının ele alındığı öne sürüldü.

Dün gece özel uçakla Van'a gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bugün sabah saat 08.00'da göl kıyısında bulunan Merit Otel'de kahvaltı yaptı. Daha sonra yapılan toplantıya Van Valisi Münir Karaoğlu, AK Parti Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Gülşen Orhan, Kerem Altun, İkram Dinçer, bazı sivil toplum örgüt temsilcileri ile aralarında Van Müftüsü Nimetullah Arvas ve Ulu Cami İmamı Osman Güven'in de aralarında bulunduğu bazı din adamları katıldı. Basına kapalı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıda refandum ve demokratik açılım konularının ele alındığı kaydedildi.

'BASKI YAPMAK İSTEYENLERE ACIMASIZ DAVRANACAĞIZ'

Merit Otelde'ki toplantının ardından Vilayete geçen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, burada bir güvenlik toplantısı yaptı. Toplantıya Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Van Valisi Münir Karaloğlu, Hakkari Valisi Muammer Türker, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Göngür Azim Tuna, Van Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı, Hakkari Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Van İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Veli Turan ve Hakkari İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Balcı katıldı.

İçişleri Bakanı Atalay, 12 Eylül'de yapılacak referandumun şölen havasında geçmesi için gerekli bütün güvenlik tedbirlerini aldıklarını ve vatandaşın gönül rahatlığıyla sandığa gidebileceğini söyledi. Provakatörlere fırsat verilmeyeceğini kaydeden Bakan Atalay, şöyle konuştu:

"İstihbarat faaliyetlerini daha ağırlıklı bir sekilde yürütüyoruz. Bu konuda halk oylaması ortamını provake ve sabote etmek isteyenlere ve vatandaşlara baskı kurmak isteyenlere çok acımasızca ve müsamahasızca davranılacak. Bunu ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımız sundan emin olsunlar. Kentlerde, köylerde vatandaşlarımız güvenlik içinde gidip oylarını kullanabilirler. Vatandaşlarımızın hiçbir şeyden endişesi olmasın. Kimse engelleyemeyecek, buna müsade etmeyeceğiz. Vatandaşların tercihlerini engelleyecek korku ve baskıları bertaraf etmek için tedbirler alınacak."

'HERKES İSTEDİĞİNİ SÖYLESİN'

Propaganda döneminin de güven içinde geçmesi için önlemlerin alındığını belirten İçişleri Bakanı, "Her parti, her kişi istediğini söylesin. Kimse kimseye engel olmasın, mitingini rahatsız etmesin. Programların sabote edilmesine müsade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımız bu hakkına sahip çıkması, mutlaka sandığa giderek oyunu kullanması ve anayasa paketinin içeriğinde ne var onu öğrenmesi için çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Baskı Yapana Acımasız Davranacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement