BDP'li Nursel Aydoğan: Bu Görüşmelerden Çözüm Çıkaçağına İnanıyorum - Son Dakika
Politika

BDP'li Nursel Aydoğan: Bu Görüşmelerden Çözüm Çıkaçağına İnanıyorum

BDP\'li Nursel Aydoğan: Bu Görüşmelerden Çözüm Çıkaçağına İnanıyorum

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Sayın Öcalan ile görüşmelerden umutluyuz."

02.03.2013 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Sayın Öcalan ile görüşmelerden umutluyuz. Bu görüşmelerden çözüm çıkacağına inanıyoruz. Sayın Öcalan'ın parti olarak da, halk olarak da arkasındayız" dedi.

BDP Mersin il yönetimi tarafından düzenlenen '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' mitingine BDP'li Nursel Aydoğan ile yaklaşık 2 bin kadın katıldı. Burada bir konuşma yapan Nursel Aydoğan, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Fransa'da öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'e adadıklarını söyledi.

Fransa hükümetinden bu olayın bir an önce aydınlatılmasını isteyen Aydoğan, "Fransa hükümeti katilleri bulmalı ve yargı önüne çıkarmalıdır. Bu alçakça cinayetin aydınlatılması Kürt halkının özgürlüğüne giden yolda bu halka yardımcı olunması demektir. Bunu yapanlar yargılansın ki artık Türkiye tam da Kürt sorununun çözümüne adım atıldığı bu günlerde bu süreci baltalayacak başka bu tür cinayetler olmasın. İşte bugün savaşa, her türlü şiddete, göçlere, sömürüye karşı alanlardayız, meydanlardayız. Bizim için 8 Mart'ın anlamı budur" diye konuştu.

Artık yaşanan terör olaylarının bitmesi için Kürt ve Türk annelerinin birlik olup artık bu savaşın bitmesi için bağırması gerektiğini belirten Aydoğan, şöyle konuştu:

"Kürt ve Türk anneleri acılarınızı bizler yüreğimizin en derinliklerinde hissettiğimizi ifade etmek istiyorum. İnancımız odur ki, elbetteki bugün Türkiye'de çözüm için, barış için yüzde 80 gibi bir mutakabat var. Askerde oğlu olan annelerin televizyon başında sabahlamamasını istemiyoruz artık. Gün çözüm günüdür. Gün barış günüdür. Artık bu operasyonlar son bulmalıdır. Bu sorun operasyonlarla çözülecek bir sorun değildir. Bu sorun artık İmralı'da Sayın Öcalan'la devlet arasında gelişecek diyalog ve müzakerelerle çözülecek bir sorundur. Bu görüşmelerden umutluyuz. Bu görüşmelerden çözüm çıkacağına inanıyoruz. Sayın Öcalan'ın parti olarak da, halk olarak da arkasındayız. İmralı'da bu halk için yapacağı görüşmelerde, atacağı her imzanın arkasındayız."

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı miting olaysız bir şekilde sona erdi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika BDP'li Nursel Aydoğan: Bu Görüşmelerden Çözüm Çıkaçağına İnanıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement