
CHP İzmir İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar ve bazı il yönetim kurulu üyeleri AKP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.
AKP İzmir İl Başkanı Ömür Kabak. CHP ile aralarında bir rekabetin olmadığını vurgulayarak, “Her parti bu millete hizmet etmek amacıyla kurulmuştur. Bana ‘rakibiniz kim’ diye sorduklarında diğer siyasi partiler benim rakibim değildir diye yanıtlıyorum. Çünkü bizim rakibimiz işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk ve kötü yönetimlerdir. Biz halkımızın refahı ve mutluluğu için mücadele veriyoruz” dedi. Kabak, CHP’nin olağanüstü kurultayda yaptığı Genel Sekreter’in yetkilerini azaltan tüzük değişikliğine ilişkin “Genel sekreterlik Atatürk’ten bu yana süregelen bir gelenekti. Genel Sekreter yetkileri sınırlanırken AKP’de olduğu gibi genel başkan yardımcılarının sayıları artırıldı. Bu değişimin nedeni nedir” diye sordu.
Bugüne kadar iktidar olamadık
Soruya yanıt veren CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Murat Öncel “Geleneklerimizi iktidara gelebilmek için değiştiriyoruz. Bugüne kadar iktidar olmadık” derken, Kabak “Bu açıklamayı bir özeleştiri olarak kabul ediyoruz” diye konuştu. CHP İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar ise AKP’nin İzmir’de yaptığı muhalefetin kendilerini daha iyi çalışmak için motive ettiğini vurgulayarak, “Yaptığınız eleştirilerle bizi daha iyi çalışmaya sevk ediyorsunuz” dedi. Öte yandan Bornova Belediye Başkanı CHP’li Kamil Okyay Sındır, AKP Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’ı makamında ziyaret ederek, bayramını kutladı. Sındır “İlçemizi birlik ve beraberlik içinde yöneteceğiz” dedi.
Miting gibi kutlama
CUMHURİYET Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın organize ettiği bayramlaşma programı, parti içinde büyük bir coşkuya sahne oldu. Kültürpark Fuar Alanı, İzmir Sanat bahçesinde gerçekleşen bayramlaşma törenine CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, CHP ilçe yöneticileri, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir milletvekilleri, partili meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Tek yumruk halinde birlik ve beraberlik mesajları veren İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partililerle tek tek bayramlaştı. CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ise konuşmasında dostluk, dayanışma ve paylaşma vurgusu yaptı.
Son Dakika › Politika › Birlik Mesajları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?