CHP'den aday gösterilmesi tartışmalara neden olan Sadullah Ergin'den ilk açıklama - Son Dakika
Politika

CHP'den aday gösterilmesi tartışmalara neden olan Sadullah Ergin'den ilk açıklama

14 Mayıs seçimleri için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim eden CHP, listede sürpriz bir isme de yer verdi. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1. bölge adayı olarak gösterildi. Adaylığı ile CHP içinde çeşitli tartışmalara neden olan Ergin sessizliğini bozarak "Seçim işbirliği protokolü çerçevesinde DEVA'nın diğer adayları gibi CHP listesindeyim. Bu Deva'nın tasarrufu. CHP'ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum" dedi.

10.04.2023 10:38  Güncelleme: 11:09

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenirken, 26 siyasi parti milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti.

SADULLAH ERGİN TEPKİLER SONRASI SESSİZLİĞİNİ BOZDU

CHP'nin YSK'ya teslim ettiği listede ise sürpriz bir isme yer verildi. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in CHP Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi parti içinde çeşitli tartışmalara neden olurken, yaşanan gelişme sonrası Ergin sessizliğini bozdu.

"BU DEVA'NIN TASARRUFU, CHP'YE YÜKLENİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM"

DEVA Partisi kontenjanından CHP listelerine dahil olan Ergin, gazeteci Murat Çelik'e yaptığı açıklamada "Ben Millet İttifakı içinde DEVA Partisi'nin adayıyım. Seçim işbirliği protokolü çerçevesinde DEVA'nın diğer adayları gibi CHP listesindeyim. Bu DEVA'nın tasarrufu. CHP'ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

CHP'den aday gösterilmesi tartışmalara neden olan Sadullah Ergin'den ilk açıklama


CHP\'den aday gösterilmesi tartışmalara neden olan Sadullah Ergin\'den ilk açıklama

Son Dakika Politika CHP'den aday gösterilmesi tartışmalara neden olan Sadullah Ergin'den ilk açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Aydın Gökmenoğlu: Akp yi sattın şimdi kimleri satma derdindesin 106 80 Yanıtla
  • Hamit Gündoğdu: Bu seçim çok garip bir hâl aldı. İdeolojisi olan ve olmayan milletvekilleri birbirlerine karıştı gibi... Adeta bütün partiler AŞ. görünümünde. Yani A partisindeyken kötü olan B partisine geçince iyi mi? olacak. Mutlaka oy vereceğiz ama keşke Kendi adamınizi bulsaydiniz. Kısaca hazıra dağlar dayanmaz. 137 12 Yanıtla
  • Haydar Çakır: tanrının adaleti işlemeye başlarsa bazı kişiler kaçmaktan geç kaldıklarını anlayacak ülkenin içini boşaltanlar yükün ne kadar ağır olduğunu bir gün anlayacaklar merkez bankası kapalı çarşıya dövüz tolama sandığı bırakmış hayırdır 14 17 Yanıtla

Advertisement