CHP Gençlik Kolları İl Başkanları Toplandı - Son Dakika
Politika

CHP Gençlik Kolları İl Başkanları Toplandı

CHP Gençlik Kolları İl Başkanları Toplandı

Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız: "Türkiye'de bir sıkışmışlık söz konusudur, bu sıkışmışlığı Türkiye'nin gençliği, CHP'nin gençlik kolları aşacaktır"

31.05.2014 14:34

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, " Türkiye'de bir sıkışmışlık söz konusudur, bu sıkışmışlığı Türkiye'nin gençliği, CHP'nin gençlik kolları aşacaktır" dedi.

Yıldız, parti genel merkezinde düzenlendiği basın açıklamasında, iki gün sürecek CHP Gençlik Kolları İl Başkanları toplantısına bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini belirtti.

Bugün, Gezi Parkı Parkı odaklı olayların üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan ve olaylarda hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Yıldız,  "Mesele iki ağaç meselesi değildi. Mesele, Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkmak, temel hak ve özgürlükler, düşünce çerçevesinde bu ülkeyi geliştirmek, demokrasiye sahip çıkmak meselesiydi" diye konuştu.

Gezi Parkı odaklı olayların, siyasi partilerin üzerinde olduğunu ifade eden Yıldız, "Toplumun siyasi kurumları yönettiği bir halk hareketiydi. Bu sürecin için her kesimden insan vardı ama bu sürecin omurgasını bu ülkenin gençleri oluşturdu. Bu ülkenin gençleri tüm siyasilere de siyasetin yeni bir dile yeni bir anlayışa, yeni bir kimliğe, genç bir vizyona ve yeni muhalefet tarzına ihtiyacı olduğunu ispat etti. Herkesin 'duvar yazılarıyla bu ülke değiştirilemez' dediği bir noktada, dünya gündemini kitledi. Bir yıl önce verdiğimiz mücadelenin haklılığı, ne yazık ki hala ortadadır. Türkiye'de bir sıkışmışlık söz konusudur, bu sıkışmışlığı Türkiye'nin gençliği, CHP'nin gençlik kolları aşacaktır."

Yıldız, CHP İstanbul Gençlik Kolları'nın Taksim'de yapılacak eylemlere katılacağını da bildirdi.

-Sarısülük'ün hayatını kaybettiği yere karanfil bıraktılar

Yıldız açıklamasının ardından beraberindeki İl Gençlik Kolları Başkanlar ile Tandoğan Meydanı'nda toplanan, diğer gençlik kolları üyelerine katıldı.

Soma'daki faciaya dikkati çekmek için baret takan ve çeşitli pankartlar taşıyan CHP Gençlik Kolları üyeleri buradan Kızılay'a yürüdü.

Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Ethem Sarısülük'ün hayatını kaybettiği yere gelen gençlik kolları üyeleri, burada mum yaktı, karanfiller bıraktı ve güvercin uçurdu.

Burada da bir basın açıklaması yapan Yıldız, olaylarda hayatını kaybedenleri unutturmayacaklarını ve mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Yıldız, "Genç ölümler bizi kahretmiş ancak mücadelemizden yıldırmamıştır. Mücadelemizde onlar bizim rehberimiz olacaktır" diye konuştu.

Gençlik kolları üyeleri açıklamanın ardından dağıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Gençlik Kolları İl Başkanları Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement