CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, DİSK'i ziyaret etti - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, DİSK'i ziyaret etti

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, DİSK\'i ziyaret etti

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, DİSK'in Beşiktaş'taki genel merkez binasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Özel, DİSK heyetine tutum belgesini anlattı ve emek mücadelesi konusunda görüş birliği olduğunu belirtti. Özel, sol ve sosyal demokrat partilerin emek mücadelesine destek vermesi gerektiğini vurgulayarak, sendikal mücadelenin güçlenmesiyle emek mücadelesinin de güçleneceğini ifade etti. DİSK'in de taleplerini ileten Özel, damga vergisi muafiyeti, hazine katkısının işçiye yapılması, vergi adaleti ve kıdem tazminatına sahip çıkılması gibi konuları dile getirdi.

04.10.2023 16:31  Güncelleme: 17:24

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan adayı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Beşiktaş'taki genel merkez binasını ziyaret etti.

Konfederasyon Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yöneticilerle yaklaşık 30 dakika görüşen Özel, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 15 Eylül'deki aday açıklaması ve tutum belgesi tanıtım toplantısından sonra İstanbul'da ilk kurumsal ziyaretlerini DİSK'e gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ziyaretleri sırasında DİSK heyetine "Değişimin yüzyılı, yüzyılın değişimi" olarak sloganlaştırdıkları tutum belgesini, burada yer alan emek mücadelesi ile ilgili kısımları anlatıp bilgi verdiklerini belirten Özel, "1980 yılı öncesi her 4 emekçiden 3 tanesinin grevli toplu sözleşmeli sendikal haklara sahip bir süreçten 12 Eylül'ün tanklarının siyaseti yerle bir ederken, demokrasiyi yerle bir ederken esas hedefinin emek örgütlenmesi olduğu konusundaki görüş birliğimizi bir kez daha teyit etmiş durumdayız." dedi.

Özgür Özel, 15-16 Haziran'daki emek mücadelesiyle birlikte 1970'lerde CHP'nin iki genel ve iki yerel seçimde birinci parti olduğunu aktararak, sol ve sosyal demokrat partilerin emek mücadelesine yakın durmak zorunda olduklarını, sendikal mücadelenin arkasında durmak ve önündeki her türlü engelin aşılması için işçi sınıfının sokaktaki mücadelesine destek vermek durumunda olduklarını bildirdi.

Sendikal mücadele ve toplu sözleşme hakkına sahip işçi sınıfının, sol ve sosyal demokrat siyasetle birlikte güçlenmesiyle emek mücadelesinin de güçleneceğini vurgulayan Özel, "Hep ifade ettiğimiz kimliğe dayalı, 'biz' ve 'onlar' siyasetine dayalı, ahkam kesen siyaseti reddedip tüm siyasi görüşlerin, tüm mezheplerin, tüm etnisitelerin, toplumun tüm kesimlerinin, yoksullarına, işsizlerine, güvencesizlerine dokunan bir sol siyaseti örmenin yarınlar açısından aranan ve özlenen CHP'yi hayata geçirmek için olmazsa olmaz olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Özel, sundukları tutum belgesinin karşılığında DİSK'in de kendilerine kırmızı bir dosya içinde bazı talepleri ilettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"DİSK'in bize verdiği kırmızı dosyada bugünkü Cumhuriyet Halk Partisi grubunun parlamentoda dillendirmesini istedikleri çok önemli talepler var. Bunlardan bir tanesi artık hiçbir pratik özelliği kalmamış olan her şeyin dijitalleştiği bu çağda damga vergisinden emeğin de muaf tutulmasıdır. Yüzde 5 hazine katkısı işverene yapılırken işçiye de yapılmasıdır. Önemli bir konu başlıkları vergide adalettir. Yılın başında vergi kesintisi 900 liradan başlayıp yıl sonunda 5 bin liraya kadar varmaktadır. Vergi dilimlerinin kademelerinin arttırılması ve bunun artık her yıl ocak ayının 4'ünde ilan edilen yeniden değerleme oranında otomatik artmasının da kanuna konması gerekmektedir. Son talepleri ise kıdem tazminatına sahip çıkmaktır."

Özel'in ziyaretinde CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Parti Meclisi (PM) üyeleri Candan Yüceer ile Sevgi Kılıç, eski DİSK başkanlarından Rıdvan Budak, Süleyman Çelebi ve Kani Beko yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, DİSK'i ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement