CHP'li Güven, Sovyet Ordusu Müzesini Gezdi - Son Dakika
Politika

CHP'li Güven, Sovyet Ordusu Müzesini Gezdi

CHP\'li Güven, Sovyet Ordusu Müzesini Gezdi

Sovyet Ordusu Müzesi'ni gezen CHP'li Hülya Güven, savaşa karar veren iktidarların tarihten ders almadıklarını, söyledi.

04.01.2013 11:55  Güncelleme: 11:58

Moskova'da, Sovyet Ordusu Müzesi'ni gezen CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, savaşa karar veren iktidarların tarihten ders almadıklarını, ülkemizde de endişe ile savaşın tartışıldığını belirtti.

Rusya'da bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Hülya Güven, Moskova Sovyet Ordusu Müzesi ziyaretinde savaş gerçeğine bir kez daha tanık olduğunu belirterek, savaş kararları verilmeden iktidarların tarihten ders almasını istedi. Güven, savaşın izlerini taşıyan müzede duygu dolu anlar yaşadığını ifade ederek, "Bugünlerde ülkemizin her köşesinde, savaş olacak mı soruları endişe ile tartışılıyor. Hepimiz biliyoruz ki savaş acı, gözyaşı ve mutsuzluk demek. Ülkemizde yalnızca terör nedeniyle son 10 yılda yani AKP iktidarında giderek artan kaç şehidimiz oldu? Kaç ilimizde, kaç ailenin ocağına ateş düştü? Bir savaş çıktığında bunlar kaça katlanacak?" diye sordu.

ONLAR DA YAŞLANMAYI HAK ETMİŞTİ

Savaşların acısını görüp yaşadığı müzenin ağırlıklı olarak İkinci Dünya Savaşı'nın izleri ile dolu olduğunu belirten Güven, müzeyi gezerken şunları söyledi: "Bugün önünde herkesin gülerek resim çektirdiği savaştan arta kalan anılarda;

acıyı, gözyaşını ve aslında savaşların kazanılmadığını, kaybedildiğini derinden hissediyorsunuz. İnsan öldürmek için yapılan süngüden tabancaya, tüfeğe, topa, füzeye, atom bombasına kadar çeşit çeşit silahları görüyorsunuz. Tanklar, uçaklar, roketler, daima daha iyi ve daha çok öldüren silahlar. Hepsinin tek amacı öldürmek. Camekanlarda, esir düşüp sonra öldürülen bir askere ait bir bez parçasına yazılmış mektup, anılar, kırık bir gözlük, namlusu eğrilmiş bir tüfek, bir ayakkabı ve çorap teki ya da düşen bir uçağın parçaları ölen pilotun resmi ile birlikte.

Başka bir köşede

11-16 yaşında kız-erkek, ülkelerini kurtarmak için çarpışan ve esir düşen ya da ölen çocuk ve gençlerin fotoğrafları ve onlardan kalanlar. Ailelerine ve annelerine yazdıkları mektuplar. Şimdi onları seyrederek geçmişin acısını yaşıyorsunuz. İzlerken yaşlanmayı hak etmiş çocuk ve gençlerin ölümlerinin acısını içinizde hissediyorsunuz."

YAŞAM HERKESİN HAKKI

"İnsanlık savaşlardan hiç mi ders almadı?" diye soran Güven, şu an İkinci Dünya Savaşı gibi topyekün bir savaş yaşanmadığını, komşularımızda bir buçuk milyon insanın öldüğünü hatırlattı. Giderek ülkemizin de savaş atmosferine sokulmak istendiğini belirten Güven, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem de halkımızın hiç istemediği bir savaşa. Bugün bir savaşa sürüklensek ne olacak? Yüzlerce ya da binlerce askerimizi, gençlerimizi, ailelerimizi, çocuklarımızı kaybedeceğiz. Hangi kazanç buna değer? İktidar sahipleri buna karar verirken tarihten hiç mi ders almazlar? Oysa tarih ders almayanların yol açtığı felaketlerle doludur. Yaşam herkesin hakkıdır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Güven, Sovyet Ordusu Müzesini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement