CHP'li Kaplan: "Bu Yazın Hepimiz Büyük Bir Susuzluk Yaşayacağız" - Son Dakika
Politika

CHP'li Kaplan: "Bu Yazın Hepimiz Büyük Bir Susuzluk Yaşayacağız"

CHP\'li Kaplan: "Bu Yazın Hepimiz Büyük Bir Susuzluk Yaşayacağız"

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, “Bu yazın hepimiz büyük bir susuzluk yaşayacağız. Büyük kentlerde susuzluk büyük bir sorun olacak” dedi.

24.02.2014 14:05

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, "Bu yazın hepimiz büyük bir susuzluk yaşayacağız. Büyük kentlerde susuzluk büyük bir sorun olacak" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de yaşanan kuraklığın geçmiş yıllarda yaşanan kuraklık ile karşılaştırıldığında ciddi bir kuraklık yaşanmadığını, fakat barajlardaki doluluk oranında bakıldığında Türkiye'nin ciddi bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Mehmet Helal Kaplan, barajlardaki su seviyelerini açıklayarak tehlikeye dikkat çekti. "Bu yazın hepimiz büyük bir susuzluk yaşayacağız. Büyük kentlerde susuzluk büyük bir sorun olacak. Birinci sorun hijyen sorunu, bu susuzluk nedeniyle, hijyen bozulması sebebiyle hastalıklar olacak. Üretim kapasitemiz düşecek" diyen Kaplan, "Tarım alanlarının ürün kapasitesi düşecek. Yazın ve önümüzdeki yıl bu kuraklığa bir önlem bulamazsak sebzeyi, meyveyi ve tahılı bulamayacağız. Bulduğumuzu zamlı alacağız, hatta dışarıdan ithal edeceğiz. Bunu sonucu tarım alanında istihdam düşecek, ekim alanları kaybolacak, gıda kıtlığı başlayacak" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun açıklamalarını eleştiren Kaplan, "İnsanların yaşam haklarından bir tanesi doğal su kullanma hakkıdır. Sayın Bakan 'meslek sırrı' derken neyi söylüyor bunu bilemiyorum. Nedir bu meslek sırrı? Sayın Bakan'dan bunu açıklamasını istiyoruz. Türkiye'de bu kadar kuraklıkla ilgili hükümeti suçlayacak halimiz yok, ama siz hiç bu kuraklıkla ilgili hükümetin aldığı bir tedbiri gördünüz mü? Eğer bu kuraklık devam ederse işyerlerinde, evlerde, kamu binalarında hükümetin en azından su tasarrufunun nasıl yapılabileceğini kamu spotları ile göstermesi lazım. Tablo Türkiye açısından da, dünya açısından da önemli. Biz hükümeti uyarıyoruz, çevre ve doğa açısından yaptığınız yasaları çevre mevzuatından muaf tutuyorsunuz. Ciddi bir kuraklıkla karşı karşıyayız. Belki her gün banyo yapmayacaksınız ama hükümetin henüz bununla ilgili acil eylem planı yaptığını görmedim" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Kaplan: 'Bu Yazın Hepimiz Büyük Bir Susuzluk Yaşayacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement