CHP'lı Kart: Deniz Feneri Tutuklularını 150 Milletvekili ve 2 Bakan Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

CHP'lı Kart: Deniz Feneri Tutuklularını 150 Milletvekili ve 2 Bakan Ziyaret Etti

CHP\'lı Kart: Deniz Feneri Tutuklularını 150 Milletvekili ve 2 Bakan Ziyaret Etti

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Deniz Feneri Derneği soruşturması kapsamında Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıkları, AK Partili 150'yi aşkın milletvekili ve 2 bakanın ziyaret ettiğini öne sürdü.

14.10.2011 15:26

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Deniz Feneri Derneği soruşturması kapsamında Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıkları, AK Partili 150'yi aşkın milletvekili ve 2 bakanın ziyaret ettiğini öne sürdü. Kart, milletvekili ve bakanların isimlerinin açıklanması için Adalet Bakanlığı'na soru önergesi sundu.

CHP Milletvekili Atılla Kart, soru önergesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Kart, soru önergesinde siyasi iktidarın devlet nüfuzuyla ve gerek AK Parti tüzel kimliğiyle bu sürece müdahale ettiğini, kanıtların karartılmasına yol açtığını maddi gerçeğin ortaya çıkmasını engellediğini öne sürdü. CHP'li Kart şöyle devam etti:

"Bu kapsamda, Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan Deniz Feneri Derneği şüphelilerini 150'yi aşkın AK Parti milletvekili ve 2 bakanın ziyaret ettiğine dair bilgiler tarafımıza ulaşmıştır. Bu ziyaretlerin Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün talimatlarıyla gerçekleştirildiği bilinmektedir. İnsani ilişkiler, dostluklar ve arkadaşlıklar çerçevesinde yapılan bir ziyareti sorgulamamıyoruz. Bu tarz bir ziyaret olağandır. Ancak siyasi iktidarın; yarı civarındaki Milletvekili'nin ve Bakanların gruplar halinde bu şüphelileri ziyaret etmeleri başlı başına nüfuz suiistimali niteliğinde olup, şüphelilere tutukluluk ve soruşturma esnasında imtiyaz yaratmaya yöneliktir.Halkımız, Alman resmi mercilerinin hükmüyle Yüzyılın Soygununu gerçekleştirenlere, siyasi İktidarın gösterdiği bu himayeyi ibretle izlemektedir. Şimdi ki hal şu kadarını soruyoruz; Deniz Feneri Derneği Şüphelilerini gözaltı ve tutuklamadan bu yana ziyaret eden AK Partili Milletvekillerinin (eski ve yeni Milletvekili) sayısı nedir? Hangi Bakanlar, şüphelileri ziyaret etmiştir?" - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'lı Kart: Deniz Feneri Tutuklularını 150 Milletvekili ve 2 Bakan Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement