CHP Milletvekili Çandar'ın, Başbakan Erdoğan'a Hakaret Ettiği İddiası - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Çandar'ın, Başbakan Erdoğan'a Hakaret Ettiği İddiası

CHP Milletvekili Çandar\'ın, Başbakan Erdoğan\'a Hakaret Ettiği İddiası

CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Önder:   "Sayın Çandar'ın panelde  yaptığı konuşma ve paneli yöneten milletvekilimiz hakkındaki bilgiler, il başkanlığımız  aracılığıyla gerekli değerlendir...

25.11.2013 15:51

CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar'ın merkeze bağlı Kepez beldesinde katıldığı panelde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla ilgili, "Sayın Çandar'ın panelde yaptığı konuşma ve paneli yöneten milletvekilimiz hakkındaki bilgiler, il başkanlığımız  aracılığıyla gerekli değerlendirmelerin yapılması amacıyla genel başkanlığımıza iletilmiştir" ifadesini kullandı.

Önder, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Kasım Cuma günü CHP Kepez belde örgütünce "Öğretmenler Günü" dolayısıyla panel düzenlendiğini, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş'ın yönettiği panele ise konuşmacı olarak Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş. şair ve yazar Hidayet Karakuş ile CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar'ın katıldığını anımsattı.

CHP Tüzüğü gereği bu tür toplantıların yapılması için belde örgütünün bağlı olduğu merkez ilçe başkanlığından izin alınması veya resmi bilgi verilmesi gerektiğini, ancak her iki şartın da yerine getirilmediğini belirten Önder, şunları kaydetti:

"Toplantı sonrası edindiğimiz bilgilere ve toplantı görüntülerden yaptığımız incelemelere göre Prof. Dr. Kocabaş ile Karakuş'un konuşmalarında panelin amacına uygun, eğitimle ilgili, bizim de katıldığımız değerlendirmeler yaptığı görülmüştür.  Ancak Sayın Milletvekili Tolga Çandar'ın yaptığı konuşmalar incelendiğinde panelin konusu dışında değerlendirmeler yaptığı görülmüştür."

Özellikle Çandar'ın, başbakana yönelik sağlığı ve yaşam hakkıyla ilgili değerlendirmelerine katılmalarının mümkün olmadığını dile getiren Önder,  şöyle devam etti:

"CHP Çanakkale Merkez İlçe Örgütü olarak kim olursa olsun, herkesin sağlıklı bir yaşam sürdürmesini istemenin, insan haklarına saygının bir gereği olduğuna inanırız. Bu bağlamda sayın başbakanın yaşam hakkıyla ilgili yapılan bu tür değerlendirmelere kesinlikle karşı olduğumuzu açıkça ilan ederiz. Siyaseten karşı olduğumuz sayın başbakana, içtenlikle uzun ve sağlıklı bir yaşam dilerken siyasi yaşamını kısa tutmak için demokratik yöntemleri kullanarak sonuna kadar uğraş vermeye devam edeceğimizi açıkça belirtiriz. Biz, CHP gibi demokratik bir partide eleştiri yapmanın bir zenginlik ve hak olduğuna inanırız. Ancak siyasi etik gereği, resmi parti kurulları dışında, eleştirilen kişilerin olmadığı ortamlarda tek taraflı, şova dayalı eleştirileri demokratik hak olarak görmeyiz. Yapılan panelde, Sayın Çandar'ın CHP'yi, genel başkanımızı ve parti yöneticilerimizi eleştirmesini bu çerçevede görüyor ve uygun bulmuyoruz. Panel yöneticisinin de böyle bir ortam karşısında sessiz kalmasını kabul edilemez bir yönetim anlayışı olarak değerlendiriyoruz.

CHP Çanakkale Merkez İlçe Örgütümüz, Kepez belde örgütünün, tüzüğümüz dışına çıkarak yaptığı bu toplantı hakkında inceleme başlatmıştır. Ayrıca Sayın Çandar'ın panelde yaptığı konuşma ve paneli yöneten milletvekilimiz hakkındaki bilgiler il başkanlığımız aracılığıyla gerekli değerlendirmelerin yapılması amacıyla genel başkanlığımıza iletilmiştir."

- AK Parti'li Daniş'in sözleri

Öte yandan; AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, dün yaptığı açıklamada "Nereden bakılırsa bakılsın bu olay tam bir faciadır. Siyasete siyasetçiye yakışmayan bir dildir" ifadesini kullanmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti devletininbaşbakanına, bir partinin genel başkanına yönelik kullandığı ifadelerin hiçbir şekilde kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirten Daniş, şunları kaydetmişti:

"Öyle tahmin ediyorum ki kendisi özür dileyecektir. CHP teşkilatının bununla ilgili girişimlerde bulunacağını ve gereğini yapacaklarını düşünüyorum. Bu dil, siyasette hiçbir zaman hoş görmediğimiz, yakıştıramadığımız bir üsluptur. Bu ifadeleri hiçbir şekilde kendisine yakıştıramadık. Ümit ediyorum ki CHP'nin kadroları ve yöneticileri de bu ifadeleri kendi partilerine yakıştırmayacaktır." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Çandar'ın, Başbakan Erdoğan'a Hakaret Ettiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement