CHP Milletvekili Öğüt'ten, 'Çatı Aday' İhsanoğlu'na Tam Destek - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Öğüt'ten, 'Çatı Aday' İhsanoğlu'na Tam Destek

CHP Milletvekili Öğüt\'ten, \'Çatı Aday\' İhsanoğlu\'na Tam Destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Cumhurbaşkanı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çok isabetli bir karar olduğunu söyledi.

23.06.2014 16:54

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Cumhurbaşkanı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok isabetli bir karar olduğunu söyledi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Kafkas Arı Otelinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde çatı aday noktasında CHP ve MHP'nin üzerinde uzlaştığı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok isabetli bir karar olduğuna vurgu yapan Öğüt, SP, DP, BBP, DSP, DYP gibi partilerin de olumlu baktığına işaret etti.

Tarihimizde ilk defa Cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini söyleyen Öğüt, "10 Ağustos'ta cumhurbaşkanını ilk defa halk seçecek. Son günlerde cumhurbaşkanı adayı konusunda partimiz araştırmalar yaptı. Bu karar aşamasında partimiz ilkeli olma kararı aldı. Bir kitlenin veya bir ideolojik grubun adamı değil de Türkiye Cumhuriyetinde farklı inançlara sahip, farklı kültürlere sahip, farklı etnik grupların benimsediği, insanlarımızın tamamını kucaklayacak, siyasetten arınmış birisi olmasına çok özen gösterdik. Bizim partimizde de aday olarak çok saygın arkadaşlarımız vardı. Onlar da çok değerli. Ama bir şunu düşünmek lazım; kendi partimize genel başkan seçmiyoruz. Tüm ülkemizi kapsayacak, kucaklayacak Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Ülkemizi yurt içi ve yurt dışında temsil edecek bu vasıfları sağlayacak birini seçeceğiz. Bu konsepti sağlayacak birini seçmemiz gerekir. Eğer ki bu özellikte birini seçtiğimiz zaman ülkemize aynı zamanda barışı ve kardeşliği temin edecek birini seçmiş olacağız."

Seçilecek cumhurbaşkanının Kürt sorununun çözümü açısından da büyük önem taşıdığına değinen Öğüt, "Türkiye'nin iç yapısına baktığınız zaman bir 'Kürt sorunu' var. Bu sorun barışçıl bir şekilde çözülmesi lazım. Maalesef iktidarın kendi gizli ajandası var. Bu ajanda da yazanları kendi bakan ve milletvekilleri de bilmiyor, vatandaşlar da bilmiyor. Sadece üç kişi biliyor. Bu gizli yürütülen mesele sonu barışa varır mı varmaz mı göreceğiz. Bu konuda büyük bir kuşkumuz var. Halktan gizli yürütülen müzakerenin barışı olmaz. Bizler bu barışı partiler üzeri görüyoruz. Uluslar arası deneyimi olan ve partimizden de onay olan birinin Cumhurbaşkanı olmasıyla çözüleceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Öğüt'ten, 'Çatı Aday' İhsanoğlu'na Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement