DİSK/Nakliyat-İş Sendikası İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti - Son Dakika
Politika

DİSK/Nakliyat-İş Sendikası İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

DİSK/Nakliyat-İş Sendikası İsrail\'in Gazze\'ye yönelik saldırılarını protesto etti

DİSK/Nakliyat-İş Sendikası üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Bahçelievler Yeditepe Tır Parkı'nda bir araya geldi. Sendika Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, basın açıklamasında İsrail'in saldırılarının devam ettiğini ve katledilen Filistinli sayısının arttığını belirtti. Küçükosmanoğlu, İsrail siyonizminin soykırıma benzer bir eylem gerçekleştirdiğini ifade ederek, emperyalistlerin İsrail'e destek verirken diğer devletlerin Filistin halkıyla yeterince dayanışma içinde olmadığını vurguladı.

19.10.2023 14:34

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Nakliyat-İş Sendikası, İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Bahçelievler Yeditepe Tır Parkı'nda DİSK/Nakliyat-İş üyeleri, Filistin ve Türk bayrağı sallayarak İsrail aleyhine slogan attı.

Sendika Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, yaptığı basın açıklamasında, Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 13'üncü gününde devam ettiğini ve katledilen Filistinli sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Abluka altındaki Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen saldırıda 471 kişinin öldürüldüğünü anımsatan Küçükosmanoğlu, ölenlerin büyük kısmının çocuk, kadın ve sivil halktan olduğuna dikkati çekti.

Dünyanın gözü önünde İsrail siyonizminin Hitler faşizmini aratmayan bir soykırıma giriştiğini değerlendiren Küçüosmanoğlu, "Uzun yıllardan beri Filistin halkı mücadele etmeye, bu alçakça saldırılar karşısında direnmeye devam ediyor. Şu anda İsrail siyonizmi en büyük desteği başta ABD emperyalizmi olmak üzere Avrupa Birliği emperyalistleri İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Yunanistan ve diğerlerinden alıyor." dedi.

Emperyalistlerin İsrail siyonizmine her türlü desteği verirken aynı coğrafyadaki devletlerin Filistin halkıyla yeterince dayanışma içinde olmadığını ifade eden Küçüosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Filistin davası aslında bir anlamıyla insanlık davasıdır. Filistin'de katledilenler ve Filistin halkına zulmedenler hakkında başta İsrail siyonizmi olmak üzere tüm emperyalistlerden hesap sormaya devam edeceğiz. Filistin halkıyla, Filistin işçi sınıfıyla, Filistin'deki sendikalarla her zaman dayanışma içerisinde olacağız. İsrail siyonizmiyle siyasi, ekonomik, ticari tüm ilişkilerin kesilmesi lazım."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika DİSK/Nakliyat-İş Sendikası İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement