DSP'li Önder Aksakal: "Hüseyin Aygün Olayı Mizansendir" - Son Dakika
Politika

DSP'li Önder Aksakal: "Hüseyin Aygün Olayı Mizansendir"

DSP\'li Önder Aksakal: "Hüseyin Aygün Olayı Mizansendir"

DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, "Hüseyin Aygün olayının bir mizansen olduğunu, gelişen tüm olayların hükümetin de, ana muhalefetin de iradesi dışında 'oldu-bitti' şeklinde geliştiğini artık görme zamanı geldi, hatta geçiyor" dedi.

15.08.2012 19:19

DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, "Hüseyin Aygün olayının bir mizansen olduğunu, gelişen tüm olayların hükümetin de, ana muhalefetin de iradesi dışında 'oldu-bitti' şeklinde geliştiğini artık görme zamanı geldi, hatta geçiyor" dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Önder Aksakal, DSP Eskişehir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, "İslam dünyasının önemli günlerinden olan mübarek Ramazan ayını da geride bırakıyoruz. Allah herkesin ibadetini kabul etsin" diye konuştu. Geçmişte, neşe, huzur, mutluluk ve umut dolu duygularla beklenilen dini bayramların artık birçok aile için birer ızdırap günü, birer kahır günü olarak yaşandığını söyleyen Aksakal, "Gözlerinden sakınarak yetiştirdikleri evlatlarını 'vatan uğruna' diyerek kara toprağa veren anaların duygularını hissetmek o kadar kolay olmasa gerek. Bugün ülkemizin geleceği, vatanın bölünmez bütünlüğü hiçbir dönemde olmadığı kadar tehdit altındadır" diye konuştu. Aksakal konuşmasında şunları kaydetti:

"Uluslararası güçler, gerek gizli servisleri aracılığıyla, gerekse taşeron terör örgütleri aracılığıyla var gücüyle saldırmaya devam ediyor. Halkın oylarıyla seçilmiş bir milletvekili seçim bölgesinde birileri tarafından kaçırılıyor, devlet çaresiz. Sayın Başbakan üzüntülerini bildiriyor, olayı kınamakla yetiniyor. Sayın Başbakan haklı, çünkü yapabileceği başka bir şey de yok zaten. Terör örgütü, Türkiye Cumhuriyeti milletvekili hakkında 'halkın şikayetleri doğrultusunda hukuki ve idari işlemler tamamlandıktan sonra salıverileceği' yönünde açıklama yapıyor. Sanki başka bir ülkenin güvenlik güçleri tarafından alınmış da sorgulanıyor."

"Hüseyin Aygün olayının bir mizansen olduğunu, gelişen tüm olayların hükümetin de, ana muhalefetin de iradesi dışında 'oldu-bitti' şeklinde geliştiğini artık görme zamanı geldi, hatta geçiyor" diyen Aksakal, "Bugün BDP sözcülerinin '29. Kürt Ayaklanması' adını verdiği terörün bizi nereye kadar götüreceği konusunda CHP Seçim Bildirgesi'ndeki 'Dersim arşivleri açılacak' beyanı bir fikir verebiliyor olmalı diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"CHP'NİN, HÜSEYİN AYGÜN OLAYI KARŞISINDAKİ TAVRINI 'TİMSAH GÖZYAŞLARI' OLARAK TANIMLAMAK SANIRIM ABARTILI OLMAZ"

Aksakal, "81 vilayetten biri olan Tunceli'ye, CHP Genel Başkanı bile artık Dersim ismiyle tanımlama yapıyorsa, o dönemde Cumhuriyet'e ve Atatürk devrimlerine karşı ayrılıkçı isyanın bastırılması olayını yargılayıp Atatürk'ü soykırımcı ilan etme vaadi vermiş bir CHP'nin, Hüseyin Aygün olayı karşısındaki tavrını 'timsah gözyaşları' olarak tanımlamak sanırım abartılı olmaz" açıklamasında bulundu.

"Senaryo yazılmış, aktörleri oynuyor, herkes verilmiş rolün gereğini yapıyor" şeklinde konuşan Aksakal, "Kaçırılan Milletvekili dün serbest bırakılmış. Kendisini karşılayanlara ilk olarak 'çok iyiyim, çok mutluyum' dediğini dün akşam haber bültenlerinden öğrendik. Allah mutluluğunu ve sağlığını daim etsin. Ailesiyle ve sevenleriyle daha mutlu bir yaşam dileriz. Her şeye rağmen DSP olarak 'geçmiş olsun' dileklerimizi buradan iletiyorum" ifadelerini kaydetti.

Toplumun kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesi zorunluluğu olduğunu vurgulayan Aksakal, "Rehin alınan milletvekili nerede serbest bırakılmış? Kimler bırakmış?

Salıverilirken, bizim cihazlarımız Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri izleme-dinleme yapmakla meşgul olduğu için takip edememiş olabilir ama Uludere istihbaratını bize veren mekanizmalar ne yapmışlar, olayı kaydetmemişler mi? Geliş-gidiş güzergahlarını tespit etmemişler mi? Etmişlerse bunu neden vermemişler? Tespit edilememişse o zaman Uludere istihbaratı hikaye midir? Serbest bırakıldığı yer Türkiye hudutları içindeyse devletin bunu bilmesi gerekmiyor mu? Eğer bilmiyorsa, bir milletvekilini bile koruyamayan bu devlet 72 milyon vatandaşı Allah'a emanet etmiş demektir" diye konuştu.

Geleceği ve güvenliği devletin iradesi dışında kalmış vatandaşlara seslendiğini belirten Aksakal, "Yıllardır Demokratik Sol Parti'yi Eskişehir'de iktidarda tutmuş olan Eskişehirlilere sesleniyorum. CHP, AKP hükümetiyle birlikte bu senaryonun bir parçasıdır. Türkiye ancak Demokratik Sol bir iktidarla bu badirelerden kurtulabilir" ifadesini kullandı.

Tüm yurttaşların Ramazan Bayramı'nı kutladığını dile getiren Aksakal, Bayramın tüm insanlığa ve ülkeye huzurlu günler getirmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP'li Önder Aksakal: 'Hüseyin Aygün Olayı Mizansendir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement