Dtk Kadın Meclisi; Süreç Olumsuz Sonuçlanmamalı - Son Dakika
Politika

Dtk Kadın Meclisi; Süreç Olumsuz Sonuçlanmamalı

Dtk Kadın Meclisi; Süreç Olumsuz Sonuçlanmamalı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Kadın Meclisi tarafından Kürt sorununun çözülmesi için düzenlenen '1'inci Kürt Kadın Buluşması' toplantısının sonuç bildirisinde, Kürtlerin kimlik ve statü mücadelesi ile uluslararası konjonktürel gelişmelerin Ak...

02.03.2013 12:59

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Kadın Meclisi tarafından Kürt sorununun çözülmesi için düzenlenen '1'inci Kürt Kadın Buluşması' toplantısının sonuç bildirisinde, Kürtlerin kimlik ve statü mücadelesi ile uluslararası konjonktürel gelişmelerin Ak Parti'yi adım atmaya mecbur bıraktığı iddia edilerek.

Diyarbakır'da DTK Kadın Meclisi tarafından siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve inanç gruplarının kadın temsilcileriyle yapılan '1'inci Kürt Kadın Buluşması'nda alınan kararlarla ilgili sonuç bildirisi açıklandı. Bildiride DTK Kadın Meclisi'nin çağrısı üzerine bir araya gelen kadınların, Kürt sorununun çözümü ile bölgede kadına yönelik şiddeti tartıştığı belirtilerek, çözüm önerilerine değinildi.

Yaklaşık 1.5 aydır sürdürülen diyalog ve temas sürecinin hassasiyetinin psikolojik argümanlarla yürütüldüğünün belirtildiği açıklamada, "AKP bir yandan çözüm üretiyor gibi görünse de fiziksel ve psikolojik savaşı sürdürüyor. AKP 1.5 aylık bir süreyi heyette kimlerin olacağı tartışmaları ile heba etmiştir" iddiasında bulundu.

Kürtlerin kimlik ve statü mücadelesi ile uluslararası konjonktürel gelişmelerin AK Parti'yi adım atmaya mecbur ettiğinin öne sürülen açıklamada özetle şöyle denildi:

"Bu süreç ateşkes süreci değil uzun soluklu bir süreçtir. 2009'dan bu yana yoğun olarak devam eden operasyonlara rağmen direnen, mücadele eden bir halk gerçekliği vardır. Bu süreç geçmişteki temaslardan farklıdır ve olumsuz sonuçlanması Türkiye'yi, iç savaşa götürür. Bu süreçte iradenin Sayın Abdullah Öcalan olduğu bilinmeli ve örgütlü yapı öne çıkmalıdır. Bizler Kürdistanlı kadınlar olarak bu tarihi sürecin tanığı, bizzat aktörü ve takipçisiyiz."

(FOTOGRAFLI) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Dtk Kadın Meclisi; Süreç Olumsuz Sonuçlanmamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement