Güler: "Kadın Ruhu Rantçı Değildir" - Son Dakika
Politika

Güler: "Kadın Ruhu Rantçı Değildir"

Güler: "Kadın Ruhu Rantçı Değildir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Profesör Birgül Ayman Güler, aralarında hâla görevini sürdürenlerin de olduğu kadın belediye başkanlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) CHP Grup Yönetim Kurulu Odası'nda...

19.11.2013 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Profesör Birgül Ayman Güler, aralarında hala görevini sürdürenlerin de olduğu kadın belediye başkanlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) CHP Grup Yönetim Kurulu Odası'nda ağırladı.

Kadın belediye başkanları heyeti adına konuşan Menemen -Seyrek Eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar gerçekleştirilen 17 yerel seçimde seçilen 30 bin belediye başkanından yalnızca 79'unun kadın olduğuna dikkat çekti. Uçar, 83 yıllık seçme ve seçilme dönemi içinde 43 ilimizde hiçbir kadın belediye başkanının seçilemediğini söyledi.

Kadın yöneticileri dinledikten sonra bir değerlendirme yapan CHP PM Üyesi, İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Birgül Ayman Güler de, ziyaretin kadın dayanışması anlamında da büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

KADIN RUHU PLANLAMACIDIR

Ulu Önder Atatürk'ün Türk kadınına 83 yıl önce sağladığı bu imkanın uygulamada yok derecesinde olmasının üzüntü verici ve düşündürücü olduğunu anlatan Güler, şöyle konuştu: "Kadın ruhu rantçı değildir. Hak edilmemiş kazanç, hele toplumun zenginliklerine el koyarak elde edilen kazanç, kadının varoluşuna aykırıdır. Daha çok kadın yönetici, belediyelerde rant arsızlığının panzehiridir. Kadın ruhu planlamacıdır. Bugünü gelecekle birlikte düşünür. Aynı çocuğunu düşündüğü gibi. Rantçılığı reddeden planlamacı anlayış, kadınla yükselir. Bu toplumun, hepimizin kazancıdır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Güler: 'Kadın Ruhu Rantçı Değildir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement