Kadınlar Kaybede Kaybede Kazanmayı Öğreniyor - Son Dakika
Politika

Kadınlar Kaybede Kaybede Kazanmayı Öğreniyor

Kadınlar Kaybede Kaybede Kazanmayı Öğreniyor

İzmir’in başarılı kadın siyasetçileri, kadının siyasetteki yerinin tartışıldığı panelde “Kaybede kaybede kazanmayı öğreneceğiz” dedi.

04.12.2015 15:09

İzmir'in başarılı kadın siyasetçileri, kadının siyasetteki yerinin tartışıldığı panelde "Kaybede kaybede kazanmayı öğreneceğiz" dedi. Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın, CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş siyasette yaşadıkları zorlukları anlatırken, kadınların siyasette var olabilmek için güçlü olması gerektiğinin altını çizdi.

KADININ SİYASETTEKİ YERİ

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 81'nci yıldönümü nedeniyle "Kadının Siyasetteki Yeri" konulu bir panel düzenledi. Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleşen etkinliğe Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın, CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş ve gazeteci Ayçe Dikmen'in yanı sıra çok sayıda kadın dinleyici katıldı.

"EKSİK ETEK DEDİLER"

Siyasete ilk başladığı günlerde yaşadıkları zorluklardan bahseden Saygın, "Ben 25 yaşında ön seçimle belediye başkanı olduğumda 'Nereden çıktı bu eksik etek, karıdan kızdan başkan mı olur?' dediler. Olduğunu herkese gösterdik. Yerel yöneticiliğim döneminde insanlarla birebir diyalog kurma fırsatı buldum. O dönemde gördüğüm eksiklikleri bakan olduğum zaman çıkarttığım yasalarla gidermeye çalıştım. 1998 yılında 4307 sayılı Ailenin Korunması Yasasını çıkardığımda erkek siyasetçiler, 'Adam karısını ister sever ister döver. Böyle yasa mı olur' dedi. Bu şartlara rağmen bugün hala pek çok kadının hayatına dokunan yasa çıkardık. Kadınlar daima güçlü olmalı ve asla vazgeçmemeli" şeklinde konuştu.

"KADINDAN AİLEDEN VAZGEÇMESİ İSTENİYOR"

Kadınların ölmek değil yaşamak, dışlanmak değil ortak olmak, unutulmak değil kabul edilmek, baskı değil özgürlük istediklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, şunları söyledi:

"Siyasette kadınlar neden yok? Annemin anılarını yazdığı bir kitaptan onun ifadesiyle paylaşmak istiyorum. Annem CHP'den milletvekili adayı oldu ama seçilemedi. Bir siyasetçiyle sohbetini yazmış. 'Siyaseti kadınlar için kolaylaştırmak gerekir' demiş. Karşısındaki kişi de 'para, zaman ve aile hayatından vazgeçmesi gerekir' diyerek yanıt vermiş. Kadın ailesinden vazgeçmek zorunda bırakılarak siyasete davet ediliyor."

"KADIN GİBİ SİYASET YAPMALIYIZ"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, baro başkanlığı döneminden itibaren yapmaları gereken daha çok şey olduğunu söylediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yasaların değişmesi yetmiyor. Eşitlik ibaresi yetmiyor. Pozitif ayrımcılık olmalı dedik. Kadın gibi siyaset yapmamız gerektiğini, kendimiz gibi olmamız gerektiğini öğrendik. Kadın mücadelesinin Türk demokrasisine katacağı çok şey var. Seçmen kadın olabilmek önemli. Özgür, eşit kendi kararını veren birey olarak oy kullanabiliyor muyuz? Kadınlara ulaşmanın başka yolunu bulmalıyız. Eve sokağa parka dokunarak, birey özgürleşmesini sağlamak mümkün."

KADINLARA BORCUM VAR

Her şeyin hayal etmekle başladığını söyleyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Daha çok kadın siyasetçi olsa dünya çok daha güzel bir yer olurdu. Ben bir kadın dayanışması ürünüyüm. Kadınlara borcum var. Sırf 'Bakın kadınları koyduk yapamadılar' demesinler diye gece gündüz çalışmak zorundayız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kadınlar Kaybede Kaybede Kazanmayı Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement