Kurtulmuş'tan "Türk Aile Yapısı" Konferansı - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş'tan "Türk Aile Yapısı" Konferansı

Kurtulmuş\'tan "Türk Aile Yapısı" Konferansı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Canik Kültür Merkezi'nde "Türk Aile Yapısı" konulu konferans verdi.

30.05.2014 16:27

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Canik Kültür Merkezi'nde "Türk Aile Yapısı" konulu konferans verdi.

Geniş bir katılımın sağlandığı konferansa AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile eşi Nimet Genç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yapıcı Özel ve kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Safiye Öz ile yönetim kurulu üyeleri, Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

"AİLE YAPISI ÇÖKÜYOR"

Modern dünyada aile yapısının çöktüğüne işaret eden Prof. Dr. Kurtulmuş, uzun yıllar ABD'de yaşadığını ve Avrupa ülkelerini gezdiğini belirterek, "Aile yapısı çökmüş, boşanma oranları artmış ve evlilik dışı ilişkiler yükselmiş, çocuk sayısı ise azalmış. İnsanlar, çocuk sahibi olmak yerine kedi, köpek sahibi oluyorlar. Batı'da aile yapısı çökmüştür. Eğer ülkemizde de tedbir alınmazsa bu tehlike Türkiye için de geçerli. Türkiye'de de evlilik yaşı yükseliyor ve evlilik dışı ilişki yaygınlaşıyor" dedi.

"ÇOCUKLARA SEVGİNİZİ VERİN"

Her şeye emanet gözüyle bakıldığı için insanın kendi bedenine, ailesine ve evlatlarına özel ihtimam göstermesi gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, iyi bir örnek sergilemeyen anne ve babanın evlatlarını da iyi yetiştiremeyeceğini anlattı. İnsanların anne ve babalarının davranışlarını tekrar ettiklerini ifade eden Kurtulmuş, ebeveynlerin tutarlı ve ölçülü olması gerektiğinin altını çizdi. Kurtulmuş, "Eğer çocuklarımıza yeterli sevgiyi versek, onurlu yaşamayı öğretebilirsek çocuklarımıza verebileceğimiz en önemli şey budur" diye konuştu.

TESİSLERİ GEZDİLER

Konferans sonunda Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş'a, konferansa katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Ardından Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Canik Belediyesi Mevlana Kültür, Eğitim ve Yaşam Merkezi içerisinde bulunan 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Kariyer Gelişim Merkezi, Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi, Gençlik Merkezi gibi tesisleri gezdi. Kurtulmuş daha sonra ay-yıldızlı yeni hizmet binasına gelerek Başkan Genç'in misafiri oldu.

GENÇ'İ TEBRİK ETTİ

Yeni hizmet binasını ve kültür-eğitim tesislerini çok beğenen Prof. Dr. Kurtulmuş, "Bizim için aile konusu çok önemli. Burada gördüm ki Başkanımız açtığı aile okulları, çocuklara, gençlere yönelik tesislerle iyi bir gençlik yetiştiriyor ve sağlam aileler oluşturuyor. Başkanımızın Aile Okullarını yıllar önce kurması da takdire şayan. Gördüklerim beni gerçekten çok etkiledi. Ayrıca yeni hizmet binası bir belediyenin halkına en iyi hizmeti vermesi açısından son derece modern ve güzel. Böyle güzel hizmetlerde bulunan Başkanımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"GENÇ, AK PARTİ'NİN GURURU"

Başkan Osman Genç'in yaptığı hizmetlerle halkın da sevgisini kazandığını vurgulayan AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır da, "Başkanımız 2014 yerel seçimlerinden önce Samsun'da tek AK Partili ilçe Belediye Başkanıydı. Bu bakımından AK Partimizin Samsun'daki gururu olmuştur. Yaptığı hizmetler zaten halk tarafından takdir görüyor ve bu nedenle üçüncü dönemdir Canik'e hizmet ediyor. Başkanımızın yaptığı hizmetler örnek alınacak türden. Bu bakımdan kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerinden dolayı Bakır ve Kurtulmuş'a teşekkür eden Başkan Genç ise şunları söyledi: "Yaptığımız yatırımlar ilçemizin ve şehrimizin gelişmesi açısından elbette önemli. Ancak bilgili, donanımlı bir gençlik yetiştirmezseniz ya da aile yapınız sağlam olmazsa iyi bir gelecekten söz etmek mümkün değildir. Bu nedenle bizim için en önemli konuların başında eğitim ve aile gelmiştir. Bizler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan önce kurduğumuz Aile Okullarımızda ebeveynlere anne-baba eğitimleri, evlenecek olan gençlere evlilik öncesi eğitimleri vererek sağlam ailelerin oluşmasına katkıda bulunuyoruz. Biz ilçemizde dershanelerin dönüşümüne model olacak şekilde eğitim tesisleri de kurduk. Bu bakımdan Canik Belediyesi olarak ilkleri başarmanın onurunu yaşıyoruz." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kurtulmuş'tan 'Türk Aile Yapısı' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement