MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

"(Engin Alan ile ilgili yasa teklifi) Bu teklif reddedilmeyecek unsurları içermeliydi.

09.05.2014 13:45

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, Engin Alan ile ilgili önerdiği kanun teklifine ilişkin, "Bu teklif reddedilmeyecek unsurları içermeliydi. Behemehal Engin Alan parlamentoya gelmeliydi ve getirilmeliydi. Bu, TBMM Başkanı'nın boynundaki borçtur" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "PKK-BDP hükümlüsü bir milletvekilinin TBMM'de icrayi sanat yaparken, Engin Alan'ın içeride tutulduğunu, bunun Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapılmış en büyük hakaret olduğunu" savundu.

Meclis Başkanı Çiçek'in, kendisine yönelik, "...sayın milletvekilinin iddiası bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor" şeklindeki ifadesine de değinen Yeniçeri, şunları söyledi:

"Hayır bilgi eksikliğinden kaynaklanmıyor, bilgi fazlalığından kaynaklanıyor. Yani Engin Alan TBMM'ye geldi de bizim bilgimiz mi yok? Engin Alan dışarıya çıktı da haberdar mı değiliz? Böyle bir şey yok. Biz sayın Meclis Başkanı'nın bildiğinden daha fazlasını biliyoruz. Sayın Meclis Başkanı'nın reddedilecek bir teklifi bile bile yapması da kafamızda soru işareti oluşturmuştur. Altyapısı hazırlanmadan, görüşmeler ortaya konmadan alelacele karar vermiş olması ve reddedileceği bilinen bir teklifin gönderilmesi adeta manevi bir sorumluluktan kurtulma çabası olarak görülmektedir, yorumlanabilmektedir. Reddedilmeyecek bir öneri ortaya konulabilir, gereken yapılabilirdi. Bu yapılmamıştır. Meclis Başkanı görevini Engin Alan dışarıya çıkmadan yapmış olmayacaktır."

Meclis Başkanı'nın bu teklifi, reddedilemeyecek bir teklif şeklinde sunması gerektiğini ifade eden Yeniçeri, "(Yoksa ben görevimi yaptım. Ne yapayım kardeşim işte öneriyi de götürdüm ama reddettiler' şeklindeki bir yaklaşım biçimini de çok mantıklı ve görevi yerine getirmiş bir tarz olarak görmüyorum. Engin Alan içeride tutulduğu sürece AKP bundan sorumlu olduğu gibi başta TBMM Başkanı en büyük sorumluluğu taşımaktadır. Bu teklif reddedilmeyecek unsurları içermeliydi. Behemehal Engin Alan parlamentoya gelmeliydi ve getirilmeliydi. Bu, TBMM Başkanı'nın boynundaki borçtur" diye konuştu.

Yeniçeri, gazetecilerin, Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçimine ilişkin bir sorusu üzerine, adayların belirlenmesi süreci hızlandıkça yoğun bir gündem oluşacağını ve yoğun tartışmaların da devreye gireceğini söyledi. Yeniçeri, "Üzerinde durulması gereken husus şaibesiz, ayrıştıran değil, birleştiren bir Cumhurbaşkanı olması. Bunun için de Türk tarihi  ve milletiyle, TC ile meselesi olmayacak bir cumhurbaşkanı. 'Ne mutlu Türküm' demekten onur duyacak bir cumhurbaşkanı. Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti ile bağdaşık olan bir cumhurbaşkanı olacaktır" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement