MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması

"Bütün yetkileri elinde toplayarak tek adam olmaya çabalayan Tayyip Erdoğan, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne dayalı rejimi rafa kaldırmıştır"

28.02.2014 12:36

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Bütün yetkileri elinde toplayarak tek adam olmaya çabalayan Tayyip Erdoğan, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne dayalı rejimi rafa kaldırmıştır" iddiasında bulundu.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 17 Aralık'tan bugüne yaşananların, sadece AK Parti Hükümetini derinden sarsmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin itibarının, güvenilirliğinin ve toplumsal huzurunun sarsılmasına, devlet mekanizmasının ve adalet duygusunun zedelenmesine neden olduğunu savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iddiaları yalanlamak yerine, suçu örtmek için elindeki devlet gücünü kullanmaya çalıştığını öne süren Çetin, Erdoğan'ın oğluyla yaptığı para görüşmelerini reddedemediğini ancak kriptolu telefonları dinleyenlere öfke saçtığını iddia etti.

Erdoğan'ın "bir emriyle el kaldırıp indiren milletvekillerinin sayıca çokluğunu bir silah olarak kullandığını" savunan Çetin, şöyle devam etti:

"Her çıkan yasaya daha Meclisteki hazırlık aşamasında katkı sağlayan ve önüne geldiğinde tereddütsüz onaylayan Köşk'teki noteri vasıtasıyla suçlarını örtbas edecek yasal zırhları kuşanarak, suçlamaları savuşturacağını sanıyor. Bu yüzden hırsızlığa ait ortaya çıkan kanıtların ardından Tayyip Erdoğan'ın utanacağını ve istifa ederek yargı sürecini başlatacağını düşünenler yanılıyorlar."

AK Parti Hükümetinin Türk adaletini rehin aldığını iddia eden Çetin, Cumhurbaşkanı Gül'ün anayasaya aykırılığını dile getirdiği HSYK düzenlemesini onaylamasını eleştirdi. Erdoğan'ın HSYK düzenlemesiyle yargıyı resmen kendisine bağladığını iddia eden Çetin, çıkarılmak üzere olan MİT yasasıyla da Erdoğan'ın emrine olağanüstü yetkilerle donatılmış özel bir teşkilat tahsis edileceğini savundu.

"Bütün yetkileri elinde toplayarak tek adam olmaya çabalayan Tayyip Erdoğan, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne dayalı rejimi rafa kaldırmıştır" görüşünü bildiren Çetin, AK Parti iktidarının sistemi işlemez hale getiren ve bütün devlet kurumlarını birbirine düşüren yönetim anlayışının Türkiye'yi felç ettiğini öne sürdü. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement