Murat Dağı Altın Madeni Projesi İptal Edildi - Son Dakika
Politika

Murat Dağı Altın Madeni Projesi İptal Edildi

Murat Dağı Altın Madeni Projesi İptal Edildi

Kütahya'nın Gediz ilçesinde planlanan Murat Dağı Altın Madeni projesine karşı çevresel endişeler ve vatandaşların tepkisi sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu inceleyerek olumsuz bir karar verdi. MHP Gediz İlçe Başkanı Necdet Akel, kararı sevinçle karşıladıklarını belirtti ve Kütahya MHP Milletvekili Ahmet Erbaş'a teşekkür etti. İlçe Teşkilatı tarafından başlatılan imza kampanyası ve bürokrasinin yoğun çalışmaları sonucunda Murat Dağı'nın korunması sağlandı.

20.10.2023 12:10  Güncelleme: 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Gediz ilçesi Karaağaç bölgesinde kurulması planlanan Murat Dağı Altın Madeni projesine karşı vatandaşların yoğun tepkisi ve çevresel endişeler sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu inceleyerek olumsuz bir karar vermesinin ardından MHP Gediz İlçe Başkanı Necdet Akel, kararı büyük bir sevinç ile karşıladıklarını söyledi.

Akel, "İlçemizin oksijen deposu olan Murat Dağı için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) nihayet sonuç almış ve büyük sevinçle karşılanmıştır. Yıllardır Murat Dağında yapılması planlanan altın madeni için yapılmaması yönünde fikir beyan eden, her meclis konuşmasında canlı yayında konunun ısrarla takipçisi olacağını söyleyen Kütahya Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Ahmet Erbaş'a şahsım ve partim adına teşekkür ederim" dedi.

Akel ayrıca, "İlçe Teşkilatı olarak yakın zamanda başlatmış olduğumuz imza kampanyasında 5 bin vatandaşımız Murat Dağı yok olmasın diye imza vermişti. Bu imzalar ve bürokrasinin verdiği yoğun çalışmalar neticesinde kazanan Gediz ve Murat Dağı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement