Paris'te Öldürülen 3 Kadın Diyarbakır'da Anılacak - Son Dakika
Politika

Paris'te Öldürülen 3 Kadın Diyarbakır'da Anılacak

Paris\'te Öldürülen 3 Kadın Diyarbakır\'da Anılacak

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 günü öldürülen PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez'in, Diyarbakır’da düzenlenecek törenle anılacağı belirtildi.

05.01.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 günü öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez'in, Diyarbakır'da düzenlenecek törenle anılacağı belirtildi.

Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülüşlerinin birinci yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır'da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından program düzenleneceği bildirildi. BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gultan Kışanak, 9 Ocak günü Diyarbakır'da kitlesel bir yürüyüşle cinayeti protesto edeceklerini söyledi. Ceren Kadın Derneği'nde DÖKH üyeleriyle bir araya gelen Kışanak, yaptığı açıklamada, Paris'te öldürülen 3 kadının faillerinin ortaya çıkması gerektiğini ifade ederek, "9 Ocak günü Diyarbakır'da büyük bir yürüyüşle bu katliamı protesto edeceğiz. Katillerin açığa çıkması ve sorumluların yargılanması için tepki ve taleplerimizi kamuoyuna yansıtacağız. Bu cinayet nedeniyle kadın hareketi olarak yaptığımız tartışmalar sonucunda, bu cinayetin birkaç hedefi olduğunu belirledik. Bu hedeflerden en önemlisi Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesine bir darbe vurmak ve alıkoymaktır. Demokratik kadın hareketinin güçlenmesini engellemektir. Biz biliyoruz ki bu 3 kadın arkadaşımızın şahsında aslında bir bütün olarak, kadınların özgürlük mücadelesi katledilmek istenilmiştir. DÖKH olarak, bu cinayete karşı verilecek en büyük yanıtın, bu değerleri büyütmek ve yüceltmek olduğuna karar verdik. Hem Avrupa, hem Fransa, hem Türkiye bu cinayetin aydınlatılması için üzerlerine düşen sorumluluğu yeterince yapmıyor. Biz diyoruz ki onlar, kendi derin sessizlikleri içerisinde kalabilirler ama biz sesimizi yükselteceğiz. Biz, Paris'te katledilen 3 kadın yoldaşımızın temsil ettiği değerleri daha büyütmek için bu yıl dönümünde 'Özgür kadınla, demokratik ulusa' isminde bir kampanya başlatmaya karar verdik. Bu kampanyanın esası, kadınların özgürlük mücadelesini büyütmek ve yükseltmektir" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Paris'te Öldürülen 3 Kadın Diyarbakır'da Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement