TBMM Başkanı Kurtulmuş, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Salih ile görüştü - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Salih ile görüştü

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Salih ile görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akele Salih ile görüştü.

13.12.2023 18:45  Güncelleme: 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akele Salih ile görüştü

ANKARA - ANKARA TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, " Türkiye'nin Libya ile ilgili önceliği siyasi istikrarın sağlanması ve Libya'da refahın ve iktisadi gelişmenin çok daha iyi noktalara götürülmesidir. İkiye bölünmüş Libya erkinin tek bir erk altında toplanması vazifemiz olmalıdır" dedi.

Kurtulmuş, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akele Salih ile görüştü. Görüşmeden sonra ikili açıklama yaptı. Kurtulmuş, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Libyan9ın verdiği desteği unutmadıklarını belirterek, "Bu çerçevede Türkiye Libya arasındaki ilişkilerin her gün daha iyi noktaya götürmek için imkanlara sahibiz ve müşterek çalışmalarla ilişkilerimiz daha iyi noktalara götüreceğiz. Türkiye'nin Libya ile ilgili önceliği siyasi istikrarın sağlanması ve Libya'da refahın ve iktisadi gelişmenin çok daha iyi noktalara götürülmesidir. İkiye bölünmüş Libya erkinin tek bir erk altında toplanması vazifemiz olmalıdır" dedi.

Salih, Libya ile Türkiye'n in aynı paydaları paylaştığını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güçlü ve açık şekilde Filistin davasına destek verdiğini ifade etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Kurtulmuş, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Salih ile görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement