Türkiye-Nijerya İlişkilerinde Yeni Adım - Son Dakika
Politika

Türkiye-Nijerya İlişkilerinde Yeni Adım

Türkiye-Nijerya İlişkilerinde Yeni Adım

Türkiye Nijerya Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, “Terör örgütünün İslam üzerine bina etmeye çalıştığı ve öğrencileri kaçırma eylemini kınıyoruz, bunun hiçbir din ile bağdaşmayacağını ifade etmek istiyoruz.

22.05.2014 17:35

Türkiye Nijerya Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, "Terör örgütünün İslam üzerine bina etmeye çalıştığı ve öğrencileri kaçırma eylemini kınıyoruz, bunun hiçbir din ile bağdaşmayacağını ifade etmek istiyoruz. Nijerya halkının birlik ve dayanışma içinde terörün üstesinden geleceğine inanıyoruz" dedi.

Nijerya Ankara Büyükelçisi Ahmed Abdulhamid Madori, TBMM Türkiye Nijerya Dostluk Grubu yönetimini ziyaret etti. Büyükelçi Ahmed Abdulhamid Madori'yi Türkiye Nijerya Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal ve yönetim kurulunda bulunan milletvekilleri karşıladı.

Soma'da yaşanan maden kazasından ötürü üzgün olduğunu söyleyen Nijerya Ankara Büyükelçisi Ahmed Abdulhamid Madori, TBMM'de milletvekilleri için yeni yapılan binayı çok beğendiğini belirtti. AK Parti Ordu Milletvekili ve Türkiye Nijerya Dostluk Grubu Başkanı Fatih Han Ünal'ın kendisini motive ettiğini söyleyen Büyükelçi Ahmed Abdulhamid Madori, Nijerya Meclisinde Türkiye Nijerya Dostluk Grubunun kurulduğunu ifade etti.

"YARDIM ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUZ"

Nijerya'da yaşanan terör olaylarına değinen Büyükelçi Ahmed Abdulhamid Madori, "Önce küçük bir program olarak gelişti ama şimdi Nijerya'yı yerel ve uluslararası alanda etkilemeye başladı. Batılı ülkelere nazaran Türkiye'nin bu durama müdahale etmesi faydalı olur. Bizim bu problemin altında kalkmamız için bir öneriniz olursa seviniriz. Yardım önerilerinizi bekliyoruz. Türkiye'nin bu tip durumlarda tecrübesi olduğu için bize bu problemin üstesinden gelmemiz için yardımda bulunabilirsiniz. Askeri liderlerimizde İstanbul'dalar ve bu problemin üstesinden gelmek için önerileri görüşüyorlar. Daha sonra Sakarya'ya geçerek bu problemin üstesinden gelmek için savunma ürünü almak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

"TERÖR VE ŞİDDET OLAYLARINI KINIYORUZ"

Nijerya'da yaşanan terör hadiselerine üzüldüklerini belirten ve hayatını kaybedenler ile yaralananlara rahmet dileyen Türkiye Nijerya Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, "Nijerya'da son aylarda artış gösteren, çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olan, ülkedeki sosyal ve siyasi istikrarı zedelemeyi hedefleyen, ayrıca din temelli çatışmaya dönüşme istidadı gösteren terör ve şiddet olaylarını kınıyoruz. Bu menfur saldırılardan ötürü dost ve kardeş Nijerya devletine ve halkına taziyelerimizi sunuyoruz ve yaralılara şifa diliyoruz. 200'den fazla kız öğrencinin eğitim gördükleri okuldan kaçırılması eylemini gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Kaçırılan öğrencilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Kendisine dini örgüt görüntüsü vermeye çalışan ve İslam'ın adını kullanan bu terör örgütünü kınıyoruz" diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim'den ve hadislerden örnekler veren Ünal, "Terör örgütünün İslam üzerine bina etmeye çalıştığı ve öğrencileri kaçırma eylemini kınıyoruz, bunun hiçbir din ile bağdaşmayacağını ifade etmek istiyoruz. Nijerya halkının birlik ve dayanışma içinde terörün üstesinden geleceğine inanıyoruz. Türkiye, Nijerya'da uzun bir süredir arzu edilen güvenlik, huzur ve istikrar ortamının teminine yönelik çabaları tüm imkanları ile desteklemeyi ve terörizmle mücadelesinde dost ve kardeş Nijerya devleti ve halkı ile dayanışma içinde olmayı sürdürecektir" açıklamasında bulundu.

Ünal, Büyükelçi Ahmed Abdulhamid Madori'nin Türkiye Nijerya Dostluk Grubu üyeleri ile Nijer parlamenterlerin dostluk maçı yapmaları teklifine ise olumlu yanıt verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türkiye-Nijerya İlişkilerinde Yeni Adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement