Hakkari'de yaralı bulunan ayının Van'daki tedavisi devam ediyor - Son Dakika
Sağlık

Hakkari'de yaralı bulunan ayının Van'daki tedavisi devam ediyor

Hakkari\'de yaralı bulunan ayının Van\'daki tedavisi devam ediyor

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yaralı bulunan ayı, Van'daki Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi edilmek üzere Van'a getirildi. Yapılan muayenede ayının arka iki bacağının felç olduğu tespit edildi. Ayının tedavi süreci uzun süreceği belirtilirken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, ayının tedavi edilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ve doğaya bırakılamazsa merkezlerinde misafir edeceklerini söyledi.

19.09.2023 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yaralı bulunan ayının Van'daki tedavisi devam ediyor.

Elektrik arızasına müdahale etmek için Kazan Vadisi'ne giden Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ ekiplerinin yolun kenarında yaralı bulduğu ayı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince Van'a getirildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde muayenesi yapılan ayının arka iki bacağının felç olduğu tespit edildi.

Gerekli müdahaleleri yapılan ayının merkezdeki tedavi süreci devam ediyor.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, AA muhabirine, bu yıl trafik kazalarına bağlı olarak ayı yaralanmalarının sıklıkla yaşandığını söyledi.

Ayının tedavisinin uzun süreceğini belirten Aslan, "Yaralı ayının genel muayenesini yaptık. Boyundan yaralandığı için arka ayakları felç olmuş. Hayvanı stabil hale getirdik ama felç durumu devam ediyor. Felç tedavisi uzun sürüyor. Genellikle de olumlu yanıt vermez. Biz uzun süre tedavi etmeye çalışacağız. Doğaya bırakmazsak da merkezimizde misafir edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Hakkari'de yaralı bulunan ayının Van'daki tedavisi devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement